En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix l'actualitat

Segueix l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

Les previsions meteorològiques d'aquest diumenge 5 de març indiquen temperatures màximes que voregen els 20 graus i un sol que predomina a tot el territori. Consulta aquí el temps amb més detall.

19:21

Política. La secretària general del PP i portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, ha defensat la presència de dones "per vàlua, mèrit i capacitat" als alts càrrecs de la seva formació.

18:10

Final del partit! El Barça s'emporta els tres punts per la mínima amb un gol solitari a la primera part.

17:55

Successos. Tres persones han mort aquest diumenge en un accident de trànsit a la TV-3022 al Perelló (Baix Ebre), mentre que una quarta persona ha resultat ferida crítica, segons ha informat el Servei Català del Trànsit.

17:30

Vermella directa per Araujo després de tombar al davanter del València, que s'anava sol cap a la porteria culer.

17:30

Ferran Torres falla un penal i deixa el partit obert amb tan sols un gol d'avantatge pels culers.

17:18

Comença la segona part al Camp Nou del Barça - València.

17:04

Mitja part al Camp Nou. Un partit dominat pels culers se'n va al descans amb un 1-0

16:28

Gooooool del Barça! Golàs de Rapinha de cap després d'una gran passada de Busquets.

16:15

Comença el Barça - València,  un partit clau per seguir mantenint la diferència amb el Reial Madrid

15:58

Cultura. La Xatonada del Vendrell recupera la total normalitat després de dos anys condicionats per la pandèmia i reparteix 1.500 racions en un dia.

  • Com a novetat, enguany s'ha ampliat la programació durant tot el cap de setmana amb l'objectiu de fomentar el comerç local. 
14:53

Societat. El Departament de Territori reforçarà a partir d'aquest dilluns el servei de bus Exprés.cat entre Vilafranca del Penedès i Barcelona arran de les obres al corredor mediterrani.

13:49

Política. La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que "deixi de posar-se de perfil" i digui "alt i clar" que està en contra de l'ampliació de l'aeroport del Prat. L'endemà de la protesta a Barcelona contra els macroprojectes, Albiach ha criticat el pacte entre ERC i el PSC tot recriminant als republicans que facin "seguidisme" dels socialistes i de Junts.

"És negar l'emergència climàtica", ha remarcat, afegint que "el Hard Rock consumiria tanta aigua com l'Hospitalet". Ho ha dit a la presentació del candidat d'En Comú Podem a l'Hospitalet, Manuel Domínguez.

Jéssica Albiach, líder dels Comuns | ACN

Natàlia Segura / ACN

13:10

Successos. Agents de la Policia Nacional han detingut una parella per explotar sexualment més de 120 dones a Elx i Novelda, a Alacant. L'infern de 120 dones explotades sexualment per una parella a Alacant.

12:29

Incendi. El nombre de veïns ferits pel foc a Salt augmenta a 23, amb un de crític, un de greu, un de menys greu i 20 de lleus. Dues de les persones amb ferides de major gravetat s'han precipitat per la façana fugint del foc. Les flames ja estan extingides, però alguns veïns no podran tornar per danys estructurals als seus pisos.

12:03

Corrupció. La Sindicatura de Comptes ha detectat "fraccionament indegut" de contractes en un de cada quatre informes que ha publicat en els últims cinc anys. I assenyala desenes d'entitats públiques com a presumptes responsables. Més informació.

11:15

Incendi. El foc declarat a un bloc de pisos a Salt ha cremat la primera planta i s'ha propagat per la façana. A més dels ferits, a l'edifici hi havia 11 veïns més; alguns han estat confinats durant l'extinció i d'altres, els bombers els han ajudat a sortir.

Bombers treballan en un incendi a Salt | Bombers de la Generalitat

Bombers

10:54

Emergència climàtica. Després de dues dècades de debat i 35 hores de reunió, els països membres de l'ONU han arribat a un "acord històric" per protegir el 30% dels oceans el 2030. El pacte, en detall.

10:09

Incendi. Els Bombers lluiten contra un foc amb ferits declarat en un bloc de pisos a Salt (Gironès). De moment, el Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès nou afectats: un en estat crític, un altre en estat greu i set en estat lleu.

09:45

Corrupció a l'esport. L'expresident del FC Barcelona Joan Gaspart ha valorat el conegut com a 'cas Negreira' al plató del FAX de 8tv: "Laporta no pot conèixer les més de 1.000 factures mensuals del club"

09:17

Política. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que considera "un adversari principal" el PSC i ha alertat de la "temptació" de "fer aparèixer una altra mena de tripartit" a l'Ajuntament entre els socialistes, Junts i el PP després de les eleccions municipals. "És el que des del PP estan suggerint", ha advertit en una entrevista al diari 'Ara' en què ha assenyalat que "ser quatre competint per l'alcaldia" té "un risc": "Que el cinquè sigui el PP i pugui acabar sent determinant".

08:50

Dolors Feliu, al FAX de 8tv. La presidenta de l'ANC s'ha referit a la polèmica llista cívica que va comportar una allau de dimissions en el si de l'entitat. "Quan la vam posar sobre la taula, era amb les mateixes paraules del full de ruta de l'Assemblea", ha defensat, tot afegint que no es donarà per vençuda: "Aquest debat acaba de començar ara; ara, amb els pressupostos ja acordats, l'escenari de les eleccions se'ns ha tirat més enllà. Tenim una perspectiva encara de dos anys, fins febrer del 2025. Per negociar amb els partits o tirar endavant tot l'escenari".

08:25

Temps. El dia ha començat amb temperatures una mica més fredes que ahir al litoral, però el sol no trigarà a fer pujar les temperatures un pèl més que dissabte, fins vorejar els 20 graus al litoral i prelitoral. El sol serà abundant i només alguns núvols prims poden enteranyinar el cel a les comarques de l'Ebre un cop entrada la tarda.

08:00

Anem al quiosc

Aquestes són les portades d'alguns dels principals diaris catalans i espanyols d'aquest diumenge 5 de març.

  • La Vanguardia i El País recullen la llei de paritat anunciada pel president espanyol Pedro Sánchez; també ho fa El Mundo, amb crítica inclosa al socialista en assegurar que "tapa el fiasco del 'només sí és sí' amb quotes de dones a l'Ibex.
  • L'Ara i El Periódico escalfen motors de cara al 8-M amb reportatges sobre la realitat de les dones; el primer, explicant en profunditat els tabús de la menopausa, i el segon posant el focus en el setge laboral que pateixen.
  • El Punt Avui posa la lupa a la llibertat sexual als pobles, amb testimonis de veïns que expliquen com és "sortir de l'armari al món rural".

Portada de La Vanguardia del 5 de març del 2023

Portada d'El País del 5 de març del 2023

Portada d'El Mundo del 5 de març del 2023

Portada de l'Ara del 5 de març del 2023

Portada d'El Periódico del 5 de març del 2023

Portada d'El Punt Avui del 5 de març del 2023