En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

El Congrés vota la reforma del 'només sí és sí'

El Congrés vota la reforma del 'només sí és sí'

Temps de lectura: 1 minut

La reforma de la llei del 'només sí és sí' arriba aquest dimarts al Congrés amb la relació entre els socis del govern PSOE-Unidas Podemos molt tensada.

De fet, la votació arriba sense el suport de la formació lila, mentre se succeeixen les converses per intentar arribar a un acord 'in extremis'.

19:32

Cultura. La directora de cinema Carla Simón, en la categoria de Cultura, el compositor musical Antoni Ros-Marbà, en la de Trajectòria, i el regatista Grant Dalton, en la d'Esport, han estat els guanyadors de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona 2022.

18:55

Successos. La família d'una nena d'11 anys ha denunciat una presumpta agressió sexual que hauria passat al Centre Comercial Màgic Badalona. Més informació.

18:29

Acaba el debat al Congrés després de la intervenció de Cuca Gamarra (PP), que ha culpabilitzat Pedro Sánchez de les rebaixes de penes per agressors sexuals i ha negat que la reforma comporti tornar a l'anterior Codi Penal. 

18:13

Ione Belarra, Podemos: "Nosaltres no trairem les dones. Els que votin a favor d'aquesta proposta li estan enviant un missatge molt clar a les dones, que defensar els seus drets val menys que aguantar l'envestida de la dreta"

17:35

La secretària d'Igualtat dels socialistes, Andrea Fernández, s'ha referit a Unidas Podemos: "Deixin la hipèrbole i parlin més de solucions, que és el madur i el seriós. Quan es tracten qüestions de tanta rellevància no importa amb qui, sinó perquè", ha declarat". 

17:11

Irene Montero, líder d'Unidas Podemos, ha lamentat que és "una mala notícia" que el PSOE "es doni la mà amb la dreta per tornar al Codi Penal de la violència i la intimidació, i més a la revetlla del 8-M". Ho ha dit a la seva arribada al Congrés.

16:42

'Només sí és sí'. El PSOE presenta la seva reforma de la llei perquè "és evident que no està funcionant adequadament i cal modificar-la. Cal ser conseqüents, responsables". Irene Montero i Ione Belarra, d'Unidas Podemos, no han aplaudit la intervenció socialista.

16:15

Política. Encara no arriba el pretès acord entre PSOE i Unidas Podemos perquè els diputats de la formació lila votin a favor de la reforma de la llei del 'només sí és sí'. El debat al Congrés ja està en marxa. El president d'Unidas Podemos, Jaume Asens, ha lamentat la "imatge de divisió" en el si de l'executiu de coalició, però segueix sense descartar un acord durant el tràmit parlamentari.

15:18

Rodalies. Segueixen les afectacions a l'R1 i RG1 a causa de l'atropellament d'una persona. 

  • Circulació per una sola via entre Badalona i Montgat. 
  • Hi ha afectacions d'horaris, detencions i augments de temps de recorregut.
14:15

Renfe: Afectacions i retards a l'R1 a causa d'un atropellament.

13:37

Educació: El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat que "en cinc o sis anys" a Catalunya no hi haurà escoles segregades.

12:47

8-M (Dia de la Dona): Les dones amb discapacitat intel·lectual reclamen que se les tingui en compte a l'hora de lluitar per la igualtat de gènere.

  • Dincat, que agrupa 300 entitats, denuncia en un comunicat que pateixen discriminació interseccional pel fet de ser dones i tenir una discapacitat.
  • Asseguren que tenen menys accés a l'educació, una taxa d'atur més elevada, menys salari i un risc més elevat de patir abusos. 
  • Una de les principals situacions és la que fa referència a la discriminació en l'accés als drets sexuals i reproductius.
12:01

Llei 'només sí és sí'. El president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha lamentat la "imatge de divisió" entre els socis de coalició en el debat sobre la llei del 'només sí és sí'.

  • Asens ha argumentat que és "un error" justament el dia abans del 8-M: "El moviment feminista no s'ho mereix".
  • Diu que la formació lila continua disposada a arribar a un acord amb els socialistes i creu que encara "hi ha temps" per tractar d'arribar a un acord durant el tràmit parlamentari.
10:41

Tribunals: Arxiven definitivament set de les vuit denúncies que hi havia recorregudes contra docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

  • Els vuit professors estaven acusats de delictes d’odi, contra la integritat moral i contra les institucions de l’Estat per haver menyspreat alumnes fills de guàrdies civils després de l’1-O. 
10:27

Sequera a Catalunya: Aquest dimarts entren en vigor les noves restriccions d'aigua que afecten 6 milions d'habitants al sistema Ter-Llobregat i a l'aqüífer Fluvià-Muga.

  • Només es podrà consumir un màxim de 230 litres per persona cada dia. 
  • Es redueix el 40% la quantitat d'aigua per a ús agrícola, el 15% per a ús industrial i un altre 15% per a usos lúdics.
  • Prohibit regar zones verdes, públiques i privades.
09:16

Operació Catalunya: L'exalcalde de Barcelona per CiU, Xavier Trias, descarta presentar una querella per la guerra bruta contra l'independentisme després de les gravacions publicades per diversos mitjans que esquitxen la cúpula de la Policia Nacional i el ministeri d'Interior de Jorge Fernández Díaz.

Què diu? En una entrevista a Rac 1, Trias ha assegurat:

  • "Una querella no té recorregut, si la tingués la presentaria. Ja vaig presentar una querella contra Fernández Díaz i no es va admetre a tràmit".
  • "L'operació Catalunya va destruir Convergència. Una altra cosa és que CDC va fer coses mal fetes".
  • "Crec que el president Pujol es va espantar i va fer una declaració equivocada. Així és la vida".
08:29

Trànsit. Matí amb retencions i cues en les principals vies catalanes. 

  • AP-7 amb aturades en diferents trams
  • C-58 lentitud i aturades
  • C-31 circulació densa
08:08

Temps. Dia amb sol i núvols i algun ruixat localitzat. Les temperatures es mantindran suaus. A mesura que avanci la setmana, els termòmetres aniran pujant.