En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Tragèdia a la mina de Súria

La mina de Súria, al Bages

Tragèdia a la mina de Súria

Temps de lectura: 1 minut

Un accident a la mina de Súria (Bages) ha deixat 3 miners morts.

21:08

Apareixen cartells despectius sobre l'Alzheimer que pateix l'exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall a tres seus d'ERC de Barcelona, el partit pel qual el seu germà, Ernest Maragall, es presenta com a alcaldable de la capital catalana. Segons ha avançat 'El Periódico' i han confirmat a l'ACN fonts d'ERC, els cartells han aparegut entorn de les seus de Calàbria i de Consell de Cent, així com al Casal de l'Eixample.

20:28

Accident a Súria. L'empresa que gestiona les mines de Súria, ICL, ha aclarit que l'accident mortal s'ha produït a uns 650 metres de profunditat. Per tant, no es tracta del punt més baix de la mina. En el moment dels fets, els tres joves, tots ells geòlegs, estaven fent tasques de seguretat a la zona, situada a la part est de la mina. 

19:38

Rodalies. Descarrila part d’un tren a l’entrada del túnel de la Sagrera sense causar ferits. Renfe ha indicat que pel fet d'haver de circular en via única al tram Sant Adrià-Clot, les línies R1 i RG1 adeqüen l'oferta del servei a dos trens per hora i sentit.

Interior d'un tren de la R1 al seu pas per Badalona | David Gorman / Principal

Interior d'un tren de l'R1 ple de gom a gom, al seu pas per Badalona | Autor: David Gorman / Principal

18:02

Accident a Súria. El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i la brigada de salvament de la mina han rescatat els cossos dels tres treballadors atrapats a Súria per un despreniment aquest dijous al matí. La comitiva judicial, encapçalada pel magistrat del jutjat d’instrucció número 6 de Manresa, s’ocupa ara de l’acte d’aixecament dels cadàvers de les tres víctimes.

17:30

Descarrila part d’un tren a l’entrada del túnel de la Sagrera sense causar ferits. El que ha descarrilat és una peça formada per dos eixos, la primera del comboi. Els 60 viatgers del tren seran transbordats i se circularà en via única fins que els tècnics encarrilin el vehicle. Les causes de la incidència s’estan investigant. Les línies R1 i RG1 prestaran servei parcial, amb dos trens per hora i sentit.

16:47

Accident a Súria. "Han tingut mala sort. Segurament ha baixat el sostre i els ha atrapat". Carlos Arnaldo, treballador de la mina de Súria des de fa 16 anys, explica així l'accident mortal d'aquest dijous a Cabanasses. Segons ha dit, les tres víctimes formaven part de l'equip de geòlegs, i s'encarregaven d'analitzar la roca i decidir per on seguir fent la galeria. 

16:10

Internacional. La Comissió Europea ha instat al sector privat a no renovar els contractes de gas amb Rússia per tal de reduir la influència que té Moscou en el mercat energètic.

15:43

Accident a Súria. Un treballador de la mina: "Han tingut mala sort. Segurament ha baixat el sostre i els ha atrapat".

  • Carlos Arnaldo, treballador des de fa 16 anys a la mina, ha explicat que els tres morts s'encarregaven d'analitzar la roca i decidir per on seguir fent la galeria.
  • "Aquesta no era una zona especialment dolenta, però hi ha zones que, per desgràcia, no es veuen. El risc sempre hi és", subratlla.
15:05

Accident a Súria. El municipi decreta dos dies de dol i suspèn tots els actes per l'accident a la mina de Cabanasses. 

  • "Estem consternats", diu l'alcalde de Súria, Albert Coberó. 
  • "Som un poble miner. Molta gent treballa a la mina o coneix algú que hi treballa", ha subratllat. L'alcalde ha afegit que els fets són "un gran sotrac" pel poble. 
14:57

Sant Jordi 2023. Barcelona repetirà el model de superilla literària pel dia 23 d'abril, amb un 10% més d'espai per la incorporació de la Rambla i la part baixa del carrer Gran de Gràcia.

  • Es repetirà la fórmula dels dos últims anys, amb un espai esponjat i sense trànsit rodat -al voltant del passeig de Gràcia- on s'ubiquen només els professionals del llibre i de la rosa.
14:00

Accident a Súria. L’última revisió a la mina de Súria per part de la Generalitat va ser fa tres setmanes i no es va detectar cap problema. 

  • El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha indicat que el rescat no serà curt perquè hi ha dificultats per accedir al punt on han quedat atrapats els tres treballadors, a 900 metres de profunditat. 
13:08

Accident a Súria. Dues de les víctimes mortals eren estudiants de màster de la UPC Manresa, una de les quals estava fent pràctiques. 

  • La UPC ha expressat el seu condol a la família i amics. La universitat ha convocat per a avui a les 13:30 un minut de silenci.
12:24

Accident a Súria. Les tres víctimes mortals de l'accident de la mina de Súria són dos geòlegs i un estudiant en pràctiques.

  • Els serveis de rescat trigaran hores a treure els cossos
11:51

Accident a Súria. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, expressa el seu suport i "preocupació" per l'accident a la mina de Súria on han mort tres treballadors. 

  • A l'inici de la sessió de control al ple del Parlament, Aragonès ha expressat el seu "suport a la família dels afectats i a tots els seus companys". 
11:38

Accident a la mina de Súria: Els consellers d'Interior, Joan Ignasi Elena i d'Empresa, Roger Torrent, compareixen en roda de premsda aquest dijous a les 13:00 per donar detalls sobre l'accident d'aquest matí a la mina de Potassa.

11:03

Accident a Súria. El Servei d'Emergències Mèdiques envia més unitats a l'accident a la mina de Súria. 

10:36

Accident a Súria. Un despreniment a la mina de Súria ha deixat tres víctimes mortals. Hi ha 9 dotacions dels Bombers treballant en l'accident, entre les quals un helicòpter medicalitzat. 

10:13

Accident mortal. Almenys tres morts a causa d'un despreniment en una mina a Súria

09:02

Temps. Pugen les temperatures arreu del territori. Temps inestable, amb alguns ruixats en diferents punts de Catalunya. 

08:44

Què diu la premsa? Les portades destaquen la gran manifestació feminista al centre de Barcelona que ahir va reunir 40.000 persones, la majoria dones, en el Dia de la Dona. 

 

08:34

Retards a la R4 de Rodalies: L'estació de Sants registra retards acumulats.

Tot i això, els comptes de Twitter de Rodalies eviten informar d'aquests retards. El compte R4 Rodalies ha escrit dos tuits:

  • "Normalitat en el servei".
  • Modificacions en el servei per obres que realitza Adif en el corredor mediterrani", un tuit genèric que no fa referència als retards que es registren a primera hora d'aquest dijous.
  • Una desena d'usuaris afectats han contestat aquests missatges per denunciar retards de fins a 30 minuts.
08:09

Accident mortal. Un home de 92 anys ha mort aquesta matinada en l’incendi d’un habitatge del Vendrell (Baix Penedès). Els Bombers van rebre l’avís al voltant de les 12:00 d'aquesta passada nit.

  • En arribar al lloc hi havia molt fum, i després d’iniciar les tasques d’extinció i recerca, van acabar localitzant la víctima sense vida al menjador. El personal mèdic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que s’havia mobilitzat amb quatre unitats, en va confirmar la mort.