En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

El Parlament aprova els pressupostos

Barcelona

El Parlament aprova els pressupostos

Temps de lectura: 1 minut

21:06

Els Mossos d'Esquadra investiguen d'ofici l'aparició a diferents punts de Barcelona d'uns cartells que mostraven una imatge de l'ex alcalde de Barcelona Pasqual Maragall al costat del seu germà Ernest, alcaldable per ERC a la capital catalana, amb un lema que deia 'Fora l'Alzheimer de Barcelona'. 

20:13

Les 13 persones detingudes al febrer de 2020, en una operació policial contra una organització dedicada a la immigració irregular, seran jutjades a l'Audiència de Lleida el 16 de març. La vista, però, es podria evitar si totes elles reconeixen els fets i accepten l'acord al qual han arribat les parts i que contempla condemnes de 5 anys de presó per als dos detinguts considerats els líders de l'organització; 2 anys i 7 mesos per a un altre acusat, 3 mesos per a un altre i entre un i dos anys de presó per a la resta.

18:59

Decreten presó provisional, comunicada i sense fiança per a un jove de 21 anys acusat de violar una nena de 13. Els fets van tenir lloc fa una setmana, després que investigat i presumpta víctima s'haguessin conegut a través de xarxes socials. Ambdós van decidir trobar-se en persona i van quedar a l'estació de Sants de Barcelona. D'allà van anar en tren a Vilanova i la Geltrú, al pis de l'ara empresonat, on, segons l'escrit del jutge, va violar la menor. Com a justificació de la presó provisional, el jutge remarca l'elevat risc de fugida, atès que l'investigat és paraguaià.

18:59

Decreten presó provisional, comunicada i sense fiança per a un jove de 21 anys acusat de violar una nena de 13. Els fets van tenir lloc fa una setmana, després que investigat i presumpta víctima s'haguessin conegut a través de xarxes socials. Ambdós van decidir trobar-se en persona i van quedar a l'estació de Sants de Barcelona. D'allà van anar en tren a Vilanova i la Geltrú, al pis de l'ara empresonat, on, segons l'escrit del jutge, va violar la menor. Com a justificació de la presó provisional, el jutge remarca l'elevat risc de fugida, atès que l'investigat és paraguaià.

18:00

L'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, proposarà la setmana que ve als estats membre augmentar fins a 3.500 milions d'euros el Fons Europeu de Suport a la Pau, l'utilitzat per enviar armes a Ucraïna.

17:27

Fonts del departament d'Educació han explicat que hi ha hagut instruccions a través d’Inspecció als centres educatius on estudien els presumptes agressors per seguir el Protocol d’actuació amb menors de 14 anys en situacions de conflicte o comissió d’una infracció penal, així com el d’intervenció en cas de conflicte greu. A més, Inspecció s’ha assegurat que la víctima mantingui la màxima normalitat en l’àmbit educatiu i rebi l’atenció psicopedagògica des del primer que es van conèixer els fets.

16:30

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra de la regió policial de Girona investiga la mort violenta d'un home de 36 anys en un domicili de Cantallops (Alt Empordà). Segons informen en un comunicat, els Mossos han rebut l'avís a tres quarts d'onze del matí. Agents de seguretat ciutadana de l'ABP de l'Alt Empordà han anat fins a l'habitatge i han trobat el cos sense vida de la víctima, amb signes de violència. Els agents han preservat la zona fins a l'arribada dels investigadors i han activat la comitiva judicial i el metge forense, que ha certificat la mort.

15:33

F.C. Barcelona. La fiscalia denuncia el Barça, Rosell i Bartomeu pel cas Negreira per possible corrupció arbitral.

14:32

Desenes de persones s'han concentrat aquest divendres al migdia davant del Monument al miner de Súria per guardar un minut de silenci en record dels tres treballadors de la mina que aquest dijous van morir per un despreniment. Els concentrats han fet una ofrena floral al monument i s'ha escoltat 'El cant dels ocells'.

13:59

Pressupostos. Els comptes de la Generalitat han estat aprovats a tres bandes per ERC, PSC i En Comú Podem després de mesos de negociacions. 

13:41

Pressupostos. La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha celebrat que el ple del Parlament aprovi aquest divendres els pressupostos de la Generalitat pel 2023 amb el suport d'ERC, PSC i els comuns

  • Mas ha allargat la mà a Junts i CUP, que votaran en contra, per "treballar" en futurs acords.
12:50

Vaga. Les estacions d'esquí de la Molina, Espot Esquí i Port Ainé, del grup FGC, viuen la primera jornada d'aturades parcials per la vaga convocada per la secció sindical dels treballadors.

  • La protesta, que s'allargarà tot el cap de setmana i es preveu repetir divendres i el cap de setmana que ve, es fa coincidir amb la celebració dels campionats del món d'snow per a persones amb discapacitat a la Molina i també mentre té lloc la negociació del conveni col·lectiu. 
11:35

Pressupostos. Junts denuncia que els pressupostos són "insuficients" i no avancen cap a la independència. 

  • El diputat de Junts Jordi Munell ha retret al Govern el "tripartit" amb socialistes i comuns a l'estat espanyol, a l'Ajuntament de Barcelona i ara al Parlament.
11:13

Pressupostos. El PSC demana al Govern que "compleixi fil per randa" amb el pacte dels comptes catalans. 

  • La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha celebrat que s'aprova "un bon pressupost", que "ha de servir perquè Catalunya es posi en marxa".
10:48

Ciberatac. Els ciberdelinqüents que han atacat l'Hospital Clínic demanen un rescat de 4,5 milions de dòlars per no publicar o vendre les dades. 

  • La Generalitat assegura que "no pagarà ni un cèntim" per aquesta extorsió. 
09:53

Operació antidroga. Els Mossos d'Esquadra tenen en marxa aquest divendres un dispositiu contra una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a Gironella (Berguedà).

  • Els agents estan fent diversos escorcolls en aquesta població.
  • L'operatiu ha començat cap a les 5:00 del matí.
09:04

Accident mortal. Tres persones han mort en un accident de trànsit a la C-53 a la Fuliola (Urgell) aquest divendres a la matinada.

  • S'ha produït una col·lisió per envestida entre un totterreny i un camió.
  • Amb aquestes víctimes, són 29 les persones que han perdut la vida en accident de trànsit aquest any a les carreteres catalanes.
08:48

Tiroteig. Fins a set persones han perdut la vida en un tiroteig en un centre religiós de testimonis de Jehovà a Hamburg, Alemanya. 

  • La policia alemanya ha confirmat que ha trobat sense vida el cos del presumpte autor dels fets. 
08:07

Temps. Avui el vent bufarà fort a molts punts del territori. La temperatura serà alta, igual que durant tot el cap de setmana. S'espera una jornada amb sol i alguns núvols prims.