En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Tren de Renfe

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:53

Pensions. Malgrat els avenços aconseguits a la reunió feta la tarda d'aquest dilluns, no hi ha hagut acord del govern espanyol i els sindicats per la reforma de les pensions. De fet, el govern espanyol es planteja la possibilitat de convocar un Consell de Ministres extraordinari aquest dijous per guanyar temps.

20:49

Rodalies ha informat que ja s'ha restablert la circulació a l'R2, R2 Nord, R8 i R11 entre Montmeló i Granollers Centre amb possibles afectacions de 30 minuts.

19:33

Rodalies. Interrompuda la circulació de trens a l'R2, R2 Nord, R8 i R11 entre Montmeló i Granollers Centre. La interrupció ha estat a petició dels bombers a causa d'un incendi a Montornès del Vallès.

19:14

Catalangate. El president Aragonès celebra que l'Audiència ordeni interrogar la directora del CNI per l'espionatge amb Pegasus: "És una excel·lent notícia". El president del Govern ha aplaudit així que la justícia comenci a fer passes per "aclarir responsabilitats", i "acabar condemnant" els autors de la "vulneració" de la seva intimitat, i del secret de les comunicacions de caràcter polític i personal.

18:48

Economia. L'Ibex-35 cau un 3,5% per la caiguda dels bancs i firma la seva pitjor jornada des de juny. La caiguda del Banc Sabadell de l'11,8% ha arrossegat a la resta d'entitats davant dels dubtes financers des d'EE. UU. per la fallida de Silicon Valley Bank. Bankinter, BBVA, Unicaja, Santander i CaixaBank també han patit caigudes d'entre el 8,5 i el 6,2%.

18:40

L'advocat Andreu Van den Eynde, que representa l'europarlamentària d'ERC Diana Riba i el president d'ERC al Parlament, Josep Maria Jové, ha celebrat que l'Audiència de Barcelona hagi ordenat investigar més la querella per l'espionatge amb Pegasus. En un comunicat, l'advocat ha destacat que "fins ara, cap Audiència s'havia posicionat en la necessitat d'investigar el cas".

18:07

Política. Ciutadans ha registrat una proposició de llei per eliminar les assignacions temporals i pensions als expresidents del Parlament i de la Generalitat i a exconsellers.

  • La iniciativa de Cs arriba poques hores després que el PSC hagi entrat a registre una llei per eliminar les pensions només en el cas de la presidència de la cambra legislativa.
  • Des de Cs celebren que el PSC "hagi rectificat i estigui disposat a eliminar aquests beneficis" i asseguren que el seu grup fa anys que defensa aquesta posició. Precisament per això s'han compromès a facilitar la tramitació de la proposició dels socialistes perquè és "una antiga reivindicació de Cs".
17:14

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha dit aquest dilluns als ciutadans i els mercats que poden tenir "confiança que el sistema bancari és segur" després de la fallida del banc nord-americà Silicon Valley. "Gràcies a la ràpida actuació de la meva administració els últims dies, els estatunidencs poden tenir confiança que el sistema bancari és segur, els seus depòsits estaran allà quan els necessitin.

16:54

Economia. El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha lamentat l'actitud que ha adoptat la patronal en la negociació per a la reforma de les pensions, l'únic agent social que no ha subscrit l'acord.

  • "És molt fàcil dir que una cosa no és sostenible i després no plantejar solucions", ha apuntat en una atenció a Brussel·les. "Crec que s'hi ha de ser a les verdes i a les madures", ha afegit, tot remarcant que encara manté l'esperança que els representants empresarials subscriguin el pacte.
16:08

Economia. La vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat la solidesa dels bancs espanyols davant la fallida de Silicon Valley Bank, la més gran que s'ha produït als Estats Units des de la crisi financera del 2008.

  • Malgrat les caigudes en borsa que han experimentat els principals bancs del país -el Banc Sabadell i CaixaBank han registrat descensos al voltant del 10% i del 6%, respectivament-, la vicepresidenta ha assegurat que no té constància que Espanya estigui exposada a l'entitat nord-americana.
14:32

Operació Catalunya. Junts vol formar part de la causa judicial oberta per la coneguda com a Operació Catalunya per esclarir "un dels episodis més greus de guerra bruta contra l'independentisme".

13:57

Successos. Els Mossos d’Esquadra han detingut dos treballadors de la residència El Serrat de Vacarisses (Vallès Occidental) per haver agredit un usuari del centre amb Alzheimer.

  • Les càmeres de seguretat de l’equipament van enregistrar com colpejaven l’home. Els agents van detenir un home i una dona per un delicte de tracte vexatori.
  • Un d’ells ha ingressat a presó per ordre del jutge de guàrdia de Terrassa i l’altre ha quedat en llibertat amb càrrecs. La policia ha obert una investigació per aclarir els fets.
13:14

Tribunals. El Suprem dona llum verda a les exhumacions al Valle de los Caídos. 

11:39

Judici a Colau. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha negat al jutjat que ella intervingués de cap manera en les propostes de sancions al fons inversor Vauras, propietari de l'anomenat 'Bloc Llavors' al barri del Poble-Sec, per no haver ofert lloguer social a famílies vulnerables que volia desnonar.

  • L'alcaldessa ha assegurat que ella va delegar totes les funcions en matèria d'habitatge i drets socials en els regidors i els treballadors municipals.
  • Colau ha declarat durant un quart d'hora i no ha respost a les preguntes de l'acusació.
10:57

Accident a Súria. La CUP demana la compareixença del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i del director general d'Indústria, Oriol Alcoba, perquè donin explicacions sobre l'accident a les mines de Súria.

  • Els anticapitalistes assenyalen que la concessió d'explotació a l'empresa ICL correspon a la Generalitat i, en concret, a la Direcció General d'Indústria del Departament d'Empresa i Treball.
10:09

Tribunals. L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, arriba a la Ciutat de la Justícia, on declararà a partir de les 10:00 com a investigada per presumpta prevaricació i coaccions al fons d'inversió Vauras.

  • A la porta principal dels jutjats, unes 30 persones estaven concentrades per rebre l'alcaldessa amb aplaudiments i crits d'"alcaldessa, alcaldessa". 
09:37

Parlament de Catalunya. El PSC proposa eliminar les pensions vitalícies dels expresidents del Parlament i limitar-ne les retribucions. 

  • La llei actual del 1988, modificada el 2003, preveu que quan un president abandona el càrrec cobri el 80% del sou durant la meitat del temps que l'ha exercit o un mínim de 4 anys. Els socialistes proposen que sigui del 20% i durant 6 mesos.
08:54

Congrés. La moció de censura de Vox en contra de Pedro Sánchez es debatrà del 21 al 23 de març. 

08:32

A la resta de portades llegim: 

08:28

Què diu la premsa? Hackers russos propers al règim de Putin han atacat 4 hospitals catalans, segons publica aquest dilluns en portada el diari Ara.

  • L'Hospital Trueta de Girona i els hospitals de Barcelona Sant Pau, Vall d'Hebron i Clínic són les víctimes d'aquests grups de ciberdelinqüents, informa l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.
  • L'atac al Clínic de la setmana passada i que encara afecta el centre no tindrien, en principi, cap relació amb els atacs russos.

08:02

Temps. Dilluns amb sol i núvols arreu de Catalunya. Matí i migdia amb temperatures càlides. El vent es farà a notar a diferents punts del territori.