En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Incendis a Catalunya en plena sequera

Bombers Barcelona

Incendis a Catalunya en plena sequera

Temps de lectura: 1 minut

Dos incendis en menys de 24 hores fan saltar les alarmes arreu del territori per la situació de sequera que pateix. 

Els Bombers han estabilitzat a la matinada d'aquest dimecres, en concret a les 5:43, l'incendi que encara crema a Calafell, al Baix Penedès, segons han informat fonts del cos de Bombers. El foc ha afectat prop de 24 hectàrees. 

Un altre incendi d'aquest dimarts a la Selva del Camp, ja hauria afectat 49 hectàrees. Les tasques d’extinció d’aquest foc també s’han vist dificultades pel fort vent mestral que ha bufat a la zona. 

Catalunya ha activat el nivell 2 de perill alt o molt alt del pla Alfa de risc d'incendi a 25 comarques que es troben al sud i el centre del territori. També s'ha activat a l'Alt Empordà i el Ripollès

20:45

Societat. L'avançament del curs escolar es consolida i les classes del curs 2023-2024 s'iniciaran la primera setmana de setembre.

  • Ara bé, totes les tardes de setembre seran lectives en lloc de ser ocupades amb activitats de lleure no obligatòries.
18:28

El foc forestal en interfície urbana que cremava a la urbanització El Masset de Masquefa (Anoia) des de dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dimecres ha estat donat per controlat a les sis. Deu dotacions dels Bombers, una d'elles un helicòpter que ja s'ha retirat, han treballat en l'incident.

18:19

Incendi. Deu dotacions dels Bombers, una d'elles aèries, treballen des de dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dimarts en un foc forestal en interfície urbana a la urbanització El Masset de Masquefa (Anoia).

17:51

Un motorista ha mort aquest dimecres en una sortida de via a la B-10, a l'altura del quilòmetre 3,8, en terme municipal de Sant Adrià de Besòs. Els fets han tingut lloc cap a les quatre de la tarda. Arran de la incidència s'han activat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Quant a l'afectació viària, ha calgut tallar part de la via en sentit Besòs, fet que ha provocat 11 quilòmetres de retenció des de la Zona Franca fins a Sant Adrià de Besòs.

16:47

Llibertat amb càrrecs per al professor de l'institut de Bagà acusat de fer tocaments a dues nenes. El jutge li ha dictat una ordre d'allunyament de 1.000 metres i també té prohibit comunicar-se amb les víctimes. Els Mossos el van detenir aquest dilluns després que les famílies de les dues nenes presentessin una denúncia a la comissaria de Berga.

15:43

Tribunals. Membres no sobiranistes de la Mesa del Parlament diuen al TSJC que l'advertiment del Tribunal Constitucional va ser clar però els informes dels juristes no. 

  • Els lletrats del Parlament admeten que el Constitucional va canviar la doctrina per vetar iniciatives entre 2014 i 2019.
13:58

Sequera. Comença la retirada de peixos del pantà de Sau per preservar la qualitat de l'aigua que hi queda. 

  • Els tècnics d'Acció Climàtica i un equip de pescadors de Blanes han començat a retirar els peixos que habiten al pantà de Sau. 
  • En total es preveu l'extracció d'entre 40 i 60 tones de peix, que en l'àmbit ambiental no representen cap d'interès, i que moririen igualment si continua sense ploure amb el risc de contaminar l'aigua.
12:54

Eleccions municipals a l'alcaldia de Barcelona: Xavier Trias assegura que no pactarà amb Ada Colau

  • "Jo segur que no pactaré amb Colau, la resta aneu amb cuidado perquè ja va passar a les últimes", ha dit en una clara referència al PSC.
  • Ernest Maragall (ERC) té "l'ambició de substituir" Colau i dibuixa un escenari amb una expectativa oberta i incerta. 
11:30

Incendi de Calafell: Els Bombers aixequen el confinament després d'estabilitzar el foc.

  • El foc havia afectat la muntanya de l'Escarnosa i les urbanitzacions de Mas Mel i Bellamar i 30 persones van ser evacuades.
  • Ara, els veïns que no podien sortir de casa, ja ho poden fer.
10:49

Successos. Un home ha caigut aquest dimecres per un pont al districte de Sant Martí de Barcelona després de ser atacat per un grup de lladres.

  • Els fets haurien passat entre les sis i les set del matí i tot apunta que els fets estan relacionats amb un robatori amb violència, que ha acabat amb la víctima precipitant-se per un dels ponts de la zona.
  • A causa de la caiguda ha patit lesions de caràcter greu i ha estat traslladat a un centre hospitalari.
09:43

Incendi. Els Bombers esperen controlar l'incendi de Calafell en les pròximes hores. 

  • L'actuació del cos està consistint a remullar la zona. 
  • Els Bombers han destacat l'absència de focus secundaris i la millora de les condicions meteorològiques gràcies a la disminució del fort vent. 
08:55

Agressió sexual. Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 8 de març un noi de 15 anys per una agressió sexual a una menor de 13 a Esparreguera, segons ha avançat El Periódico. 

  • Els Mossos van rebre la denúncia el 7 de març i l’endemà van detenir el menor. Ell i la víctima ja es coneixien i els fets van passar al domicili del presumpte agressor. El detingut va passar a disposició de la fiscalia de menors i ha quedat en llibertat vigilada.
08:27

Incendi. Els Bombers donen per estabilitzat el foc que segueix cremant a Calafell (Baix Penedès). 

  • Un total de 28 dotacions hi segueixen treballant amb l’objectiu de mantenir el control del perímetre i evitar que sorgeixin focus secundaris.
  •  El cos ha indicat que el foc ha afectat prop de 24 hectàrees.