En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Tercer dia de judici a la Mesa de Forcadell

Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Coromines al TSJC

Tercer dia de judici a la Mesa de Forcadell

Temps de lectura: 1 minut

Tercer i últim dia del judici als exmembres de la Mesa del Parlament del 2017. Anna Simó, Lluis Coromines, Ramona Barrufet i Lluís Guinó estan acusats de presumpta desobediència. 

20:52

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous definitivament la Llei de benestar animal i la modificació del Codi Penal sobre maltractament animal amb el suport del PSOE, Podem, i diversos grups de la majoria parlamentària. La Llei ha quedat llesta per a ser publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) després que els grups hagin aprovat la gran majoria de la vintena d'esmenes introduïdes pel Senat. Entre altres, una de Junts per evitar que la prohibició de l'ús d'animals de manera ambulant derivi en sancions a persones sense llar.

20:04

Els Agents Rurals han informat que aquest divendres es desactivarà el nivell 2 del Pla Alfa arreu de Catalunya, un cop ha acabat l'episodi de perill molt alt d'incendi forestal per una millora de les condicions climatològiques. Tot i això, el cos fa una crida a la prudència en les activitats al medi natural.

19:42

Política. Catalunya s'ha reivindicat des de Brussel·les com un país "competitiu" i amb un "alt potencial de creixement" en un sector crític com el dels semiconductors. 

19:20

Barcelona. El parc de la Ciutadella de Barcelona tindrà més portes per millorar la connexió amb la ciutat.

18:48

Pantà de Sau. Tanquen l'accés al punt d'informació i a l'àrea d'esplai del pantà de Sau. El tancament es deu a motius de seguretat arran de l'actuació que està duent l'ACA a la zona. La represa del servei es farà en funció de l'evolució i les necessitats de les actuacions de l'ACA i les possibilitats d'oferir aquests serveis amb les màximes garanties de qualitat i efectivitat. Les persones que hagin fet una reserva prèvia per accedir a l'àrea d'esplai rebran la devolució dels diners.

17:11

Política. JxCat ha denunciat aquest dijous que els pressupostos del 2023 "no serveixen" per afrontar els reptes de joventut.

  • La diputada Judith Toronjo, acompanyada de dos membres de la JNC, ha lamentat que el Govern va rebutjar les esmenes que el seu grup havia proposat en aquest àmbit per "beneficiar" els joves.
16:02

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre investiguen la mort d'una persona al Perelló (Baix Ebre). El cos s'hauria trobat a l'interior d'un pou pròxim a la zona de platges, segons fonts consultades per l'ACN. Es descarta que es tracti d'una mort accidental i hi hauria indicis de criminalitat. La investigació està oberta.

11:59

Mor l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet als 87 anys. 

10:38

Agressió sexual. Investiguen quatre menors per una suposada agressió sexual a una nena de 13 anys a Salou. 

  • Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts els implicats.
  • Dos dels quatre nois investigats, que tenen de 16 anys, han ingressat aquest dimecres a un centre de menors per ordre judicial.
  • Compten amb diversos antecedents per robatoris i furts. Un tercer detingut, també de 16 anys, ha quedat en llibertat vigilada, amb una ordre d'allunyament de la víctima.
  • El quart és inimputable perquè té menys de 14 anys. 
  • Els fets van tenir lloc el passat octubre a casa d'un dels menors. 
10:01

Operació antidroga. Els Mossos d'Esquadra detenen sis persones al barri de Sant Roc de Badalona per presumptament traficar amb marihuana i haixix. 

  • La policia catalana va registrar cinc domicilis d'un mateix edifici. 
  • Els sospitosos van quedar en llibertat provisional després de passar a disposició judicial. 
  • En els registres els mossos van confiscar 327 plantes de marihuana, 1.557 grams de cabdells, 143 dosis individuals d'haixix i 53 de marihuana. 
08:30

Aragonès i Mujica: El president de la Generalitat i la consellera d'Exteriors, Meritxell Serret, s'han reunit durant una hora i mitja amb l'expresident de l'Uruguai en la gira que Aragonès està fent per llatinoamèrica.

  • Pepe Mujica ha explicat que somia amb una Espanya "més federal" que reconegui els "diferents pobles que viuen a Iberia"
  • "És com si ens coneguéssim de fa temps". 
  • Mujica ha destacat la "peripècia" del poble català per aconseguir els seus "somnis i esperances"
08:09

Temps. Dia amb sol i temperatures altes. Alguns núvols alts en algun punt del territori. El termòmetre pot arribar a superar els 22 °C.