En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Adéu a l'hivern

Adéu a l'hivern

Temps de lectura: 1 minut

Aquest dilluns 20 de març ens acomiadem de l'hivern per donar la benvinguda a la primavera. El dia ha començat amb una mica de fresca amb temperatures de 5 a 10 °C. El migdia serà més càlid, sobretot a les comarques interiors, on es podria arribar als 22 °C en alguns punts. 

21:00

Incendi. Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat cap a les vuit del vespre d'aquest dilluns l'incendi que crema entre Xerta i Paüls, ambdós municipis al Baix Ebre, des de dos quarts de tres de la tarda. Segons els Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície de 5,18 hectàrees, en un càlcul provisional. Vint dotacions terrestres dels Bombers segueixen remullant la zona. 

19:23

La Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia del Parlament s'ha tornat a ajornar per defectes de forma a l'hora de citar els compareixents. El pla de treball presentat pel PSC, ERC, Junts, CUP i ECP proposa citar prop de 90 de representants eclesiàstics, experts sobre abusos i víctimes de pederàstica, així com representants institucionals, d'escoles i de lleure. El problema rau en el fet que el document no especifica quines d'aquestes persones i organitzacions ho han de fer en qualitat de testimonis i quines en qualitat d'experts.

19:02

Món global. El govern de França supera pels pèls la moció de censura contra Emmanuel Macron per la reforma de les pensions per decret, sense sotmetre-la a l'Assemblea. La moció de l'esquerra s'ha quedat a nou vots de la majoria absoluta. Així, l'executiu tirarà endavant la polèmica reforma i seguirà amb la legislatura.

18:35

Tribunals. L'exdirector d'IQOXE, José Luis Morlanes, ha declarat que no van prevaler els beneficis per damunt de la seguretat i el manteniment de la planta de la Canonja (Tarragonès) d'ençà que la companyia està al capdavant de les instal·lacions, segons ha explicat el seu advocat. Es tracta de la instrucció de la peça principal de la causa contra l'empresa per l'explosió de l'any 2020, on van morir tres persones.

18:01

Incendi. Els Bombers descarten fer cap evacuació pel foc del Baix Ebre. "A la zona hi ha diversos masos disseminats que no corren cap mena de perill", asseguren.

17:30

Incendi. Una vintena de dotacions dels Bombers lluiten contra un foc que crema zona boscosa entre Paüls i Xerta (comarca del Baix Ebre), a 700 metres de la carretera TV3541. L'incendi afecta 2,5 hectàrees i "evoluciona favorablement", segons les autoritats.

17:03

Pegasus. El president del Govern, Pere Aragonès, espera trobar a Europa "la justícia i la reparació" que no han trobat a Espanya davant "l'espionatge massiu" amb Pegasus. Aragonès ho ha dit des de Santiago de Xile, on aquest dilluns acaba el viatge institucional per Llatinoamèrica després de 9 dies. El president del Govern assistirà aquest dimarts a la comissió d'investigació del Parlament Europeu que es farà a Madrid, on Aragonès declararà com a víctima.

16:32

Pegasus. La delegació de l'Eurocambra que investiga l'ús de programaris com Pegasus a la UE ha iniciat aquest dilluns la missió a Madrid amb reunions amb entitats, la comissió del Parlament sobre Pegasus i periodistes. La primera trobada dels eurodiputats és amb la responsable de drets humans d'Amnistia Internacional, Virginia Álvarez, i amb la directora de Rights International Spain, Patricia Goicoechea. Posteriorment, els membres del comitè de l'Eurocambra es reuneixen amb la comissió del Parlament sobre Pegasus.

15:50

Trànist. Un accident a la ronda del Litoral de Barcelona ha obligat a tallar durant uns minuts completament la circulació a l’altura de Santa Coloma de Gramenet. En aquests moments hi ha un carril tallat. 

15:12

Catalangate. La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha negat que la missió de l'Eurocambra que visita aquest dilluns i dimarts Madrid es reuneixi només amb víctimes d'ERC que han patit espionatge amb el software Pegasus.

14:44

Barcelona. Sicília, una de les futures parades de la nova xarxa del tramvia de Barcelona, ja pren forma: els operaris han fet la primera soldadura de les vies aquest dilluns 20 de març. Més informació.

14:05

Pegasus. La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha negat que la missió de l'Eurocambra es reuneixi només amb víctimes d'ERC que han patit espionatge amb Pegasus. Abans de la trobada amb la delegació europea, Vilalta ha respost a la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, qui havia criticat que el comitè de l'Eurocambra es reunís en representació de les víctimes només amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, i el regidor a l'Ajuntament de Barcelona i exeurodiputat Ernest Maragall, tots tres d'ERC.

13:40

Pegasus. L'eurodiputat del PP i exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido ha justificat que es pugui utilitzar el sistema programari d'espionatge Pegasu per investigar "tots els fets delictius". També en el marc del suposat ús del programa per part de l'Estat per investigar a líders independentistes catalans, entre ells, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

12:29

Avís de Borrell a Putin: "Si trepitja un dels 130 països que reconeixen el tribunal internacional de La Haya serà detingut immediatament"

  • L'alt representant de la Unió Europea per Afers Exteriors ha recordat que les autoritats russes, fins ara, han ignorat l'ordre de detenció emesa per La Haya". 
  • Rússia no reconeix la cort internacional.
11:07

7 detinguts i 9 prostíbuls desmantellats en una operació de la Policia Nacional que ha servit per alliberar 16 dones.

  • Els negocis es trobaven a Sabadell, Premià de Mar, Palamós, Alacant i Inca.
  • Se'ls atribueixen els delictes de pertinença a organització criminal, prostitució coactiva i contra el dret dels ciutadans estrangers.
  • Les víctimes eren obligades a treballar en habitacions amb falta de ventilació i insalubritat, on també hi vivien.

Imatge d'un dels prostíbuls | CNP

10:36

Cues de 7 km a l'AP-7 en direcció a Barcelona a causa d'un accident a Parets del Vallès.

09:27

Apunyalament al Poble-sec: Els Mossos investiguen un atac amb ganivet que ha tingut lloc a les 03:00 de la matinada d'aquest dilluns. 

  • La baralla es va produir al carrer Blasco de Garay. 
  • La víctima es troba a l'hospital.
08:39

Un ferit en un incendi a l'Hospitalet de Llobregat: Els Bombers han extingit un foc originat a primera hora del matí d'aquest dilluns. 

  • Cap a les 08:00, els veïns que havien fugit de l'edifici han tornat a casa seva.