En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Segueix tota l'actualitat

Segueix tota l'actualitat

Temps de lectura: 1 minut

20:21

Política. El Parlament ha rebutjat aquest dijous el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat amb una tercera pista construïda sobre el mar.

19:31

El Servei Català de Trànsit (SCT) limitarà la velocitat a 100 km/h a l'AP-7 entre Martorell i Gelida els divendres a la tarda, dissabte al matí i diumenge a la tarda i els camions hauran de circular per la dreta en aquest tram d'uns 7 quilòmetres. La mesura començarà a aplicar-se aquest mateix divendres en fase de proves i forma part del paquet d'accions que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha presentat aquest dijous per reduir la sinistralitat a l'AP-7. 

18:06

Dos homes de 46 i 21 anys van ser detinguts dilluns a Sabadell mentre intentaven robar diners a una dona segons han informat els Mossos d'Esquadra. La policia considera els dos individus presumptes autors d'un robatori amb violència. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts d'onze del matí. Un agent dels Mossos fora de servei va veure pel centre de la ciutat dues persones en actitud sospitosa i vigilant. Just després d'uns minuts els dos homes es van posar darrere d'una dona que sortia d'una botiga. Un la va agafar i li va posar un ganivet al coll, mentre l'altre l'escorcollava i li reclamava diners.

 

17:04

Glovo ha pactat amb la plantilla 140 acomiadaments a la seu central al districte 22@ de Barcelona, set menys dels que s'havien plantejat inicialment. Segons el Col·lectiu Ronda, que assessora a part dels treballadors, s'ha acordat "no fer públic ni els imports ni els termes de les indemnitzacions". 

15:04

Moció de censura. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha justificat haver-se "abstret" de la moció de censura de Vox al Congrés perquè va ser un "espectacle impropi i improductiu". Feijóo ha lamentat que la iniciativa de la ultradreta va ser un "esperpent polític", una "pèrdua de temps" i un "instrument per insuflar aire a un president desgastat", per impulsar Yolanda Díaz i donar presència a Vox. 

14:28

El Parlament ha instat el Govern a posar en marxa el Protocol de prevenció i abordatge dels matrimonis forçats en l'àmbit de Catalunya. Es tracta del punt d'una moció del PSC, transaccionada amb ERC, que ha rebut el suport de tota la cambra, menys de Vox, que s'ha abstingut, i la CUP, que hi ha votat en contra. La cambra també ha avalat demanar a l'executiu la formació dels Mossos d'Esquadra en matèria de violència masclista. L'objectiu és aconseguir un bon acompanyament i protecció de les víctimes per part dels cossos de seguretat.

13:38

Tribunals. El Tribunal Constitucional (TC) ha acordat rebutjar íntegrament el recurs de Vox contra la reforma de la llei d'educació feta pel govern de coalició, coneguda com a 'llei Celaá' per l'exministra que la va impulsar.

  • La majoria progressista ha decidit que s'elabori una nova ponència que respongui a aquest criteri.
13:10

Desenes de persones s'han concentrat aquest dijous al migdia a la plaça Pere Aguilera, davant l'Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) per guardar un minut de silenci en record a les tres persones que aquest dimecres van morir en un incendi en un habitatge. A l'acte d'homenatge hi ha participat l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, i els regidors del consistori. També s'hi han concentrat desenes de veïns, familiars i amics, consternats davant dels fets. 

Minut de silenci davant l'Ajuntament de Rubí | Clàudia Ramos / ACN

Minut de silenci davant l'Ajuntament de Rubí | Clàudia Ramos / ACN

12:11

Rodalies. Interrompuda la circulació de l'R3 entre Parets i Granollers-Canovelles per l'atropellament d'una persona. 

  • Aquest matí també s'ha interromput la circulació a la mateixa línia entre Vic i Centelles per un altre atropellament. 

11:30

Un caiman i dues armes de foc en una plantació de marihuana.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tordera (Barcelona) han desmantellat dues plantacions de marihuana amb 666 plantes i 5.200 esqueixos, tot plegat valorat en 200.000 euros al mercat negre.

  • En un dels pisos registrats els agents van trobar un exemplar femella de caiman, una espècie protegida. 
  • S'han detingut 6 persones.

10:49

Successos. Troben una noia morta amb signes de violència a Móra la Nova, a Tarragona.

  • El cadàver, d'una dona jove, s'ha trobat a primera hora d'aquest matí en una finca agrícola del municipi. 
  • No s'ha identificat la víctima i la investigació està sota secret judicial. 
09:47

Tribunals. La vocal progressista del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en funcions, Concepción Sáez, ha presentat la dimissió.

  • El president de l'òrgan està "considerant l'acceptació de la renúncia", tal com estableix la normativa. En tot cas, la renúncia no es produirà abans del ple del pròxim 30 de març.
  • En una carta de Saéz, indica que la situació de la institució, en funcions des de fa quatre anys i quatre mesos per l'enroc entre PSOE i PP, és "insostenible".
08:48

Rodalies. Interrompuda la circulació a l'R3 entre Vic i Centelles per un atropellament. 

  • Es gestiona un servei alternatiu per carretera per cobrir aquest tram. 
08:15

Temps. Jornada amb núvols i temperatures més altes. Els termòmetres passaran dels 20ºC a diferents punts del territori.