En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Més retards a Rodalies

Rodalies

Més retards a Rodalies

Temps de lectura: 1 minut

 Una avaria de senyalització a Martorell està provocant retards de fins a quinze minuts en la línia R4 de Rodalies, segons han apuntat fonts d’Adif. En aquest sentit, han assenyalat que personal de l'administrador d’infraestructures està treballant per resoldre la incidència com més aviat millor.

20:48

Cultura. L'artista canari Quevedo formarà part del cartell d'aquesta edició del festival Mediterranea, que se celebrarà a Roses el 5 d'agost. Ho ha anunciat l'organització aquest divendres en un acte celebrat a l'ajuntament de la ciutat. El festival també ha confirmat que disposarà de quatre escenaris d'estils diferents, amb artistes de renom nacional i internacional que se sumen a un cartell amb més de 60 actuacions.

20:14

Barcelona. Les obres del carril bici de la Via Augusta de Barcelona, entre els carrers Muntaner i Balmes, afectaran la mobilitat de la zona aquest cap de setmana. Es faran tasques de pavimentació a tota l’amplada de la calçada de Via Augusta i, per aquest motiu, les autoritats recomanen als conductors evitar circular per aquest via mentre durin els treballs. Es restringirà la circulació de vehicles a un únic carril per sentit en aquest tram les dues jornades, i diumenge quedaran afectats també els quatre carrils descendents de Muntaner.

19:39

L'Hospital Clínic preveu reactivar el 40% del sistema principal informàtic dels laboratoris dilluns vinent, després del ciberatac que la institució sanitària va patir el diumenge 5 de març. Fins ara, els laboratoris han treballat de manera manual. S'espera que durant la setmana es pugui arribar al 100% del funcionament informàtic. Durant aquests dies s'ha avisat els pacients que no s'han pogut atendre i se'ls anirà contactant per reprogramar les extraccions que tenien previstes, informa l'hospital. La majoria d'activitats sanitàries ja estan normalitzades, però en queden algunes en procés.

19:01

Mobilitat. Aquest divendres ha entrat en funcionament i en fase de proves el sistema de reducció de velocitat a 100 km/h a l'AP-7 entre Martorell i Gelida. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha establert el límit els divendres a la tarda, dissabte al matí i diumenge a la tarda i els camions hauran de circular per la dreta en aquest tram d'uns 7 quilòmetres. 

19:01

Mobilitat. Aquest divendres ha entrat en funcionament i en fase de proves el sistema de reducció de velocitat a 100 km/h a l'AP-7 entre Martorell i Gelida. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha establert el límit els divendres a la tarda, dissabte al matí i diumenge a la tarda i els camions hauran de circular per la dreta en aquest tram d'uns 7 quilòmetres. 

18:16

Accident. Un conductor ha estat traslladat en estat crític a l'hospital Trueta de Girona pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), després que el camió amb què circulava bolqués al quilòmetre 1,3 de la GI-550 dins del terme municipal d'Arbúcies (Selva). L'accident ha passat quan faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda.

17:46

Accident. Un motorista de 33 anys va morir la nit de dijous en un sinistre de trànsit al districte de Nou Barris de Barcelona. Als fets, que van succeir a l'altura del número 21 del carrer de les Agudes, també hi ha hagut implicat un Nit-Bus. Es tracta de la tercera víctima mortal en accident de trànsit a la ciutat des que va començar l'any, segons ha informat l'Ajuntament.

16:45

Un jutjat de Badalona ha citat a declarar com a investigat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’empresa pública Tersa, Eloi Badia, per un delicte ecològic per la presumpta emissió de partícules contaminants de la planta de tractament de residus urbans de Sant Adrià de Besòs. Segons ha avançat 'El Periódico', el regidor, que ja estava investigat, haurà de comparèixer al jutjat l'11 d'abril, juntament amb el cap d’explotació d’aquesta companyia, F.R.G., també investigat.

15:40

Tribunals. El Jutjat Penal 1 de Girona ha absolt un jove acusat de llançar pedres, proferir amenaces i voler impedir un acte electoral de Vox a la Devesa de Girona. El míting es va celebrar el 30 de gener del 2021, durant la campanya al Parlament, i hi va assistir el líder del partit Santiago Abascal. L'acusat s'enfrontava a 1 any de presó per un delicte electoral. 

14:59

Trànsit. Retencions a la ronda Litoral del tram de Zona Franca a Barceloneta amb sentit Besòs a causa d'un accident. 

  • Hi ha un carril tallat. 
12:12

Món. França i el Regne Unit han decidit posposar la visita del rei d'Anglaterra, Carles III, al país gal per les protestes i els disturbis per la reforma contra les pensions.

  • Carles III havia d'iniciar diumenge un viatge de tres dies que començava a Bordeus, una de les ciutats més afectades pels disturbis, i on fins i tot s'ha incendiat l'entrada de l'ajuntament.
  • El rei anglès també havia de visitar París per un sopar a l'Elisi, i els sindicats en vaga havien avisat que no s'instal·larien catifes vermelles.
  • Segons l'Elisi, la decisió s'ha pres per poder rebre al monarca britànic "en les condicions que corresponen" a la relació "d'amistat" entre França i el Regne Unit.
11:37

Economia. El banc alemany Deutsche Bank perd gairebé un 10% del seu valor a la borsa aquest divendres i arrossega de nou els parquets europeus al vermell.

  • El preu de les assegurances d'impagament (CDS) de l'entitat alemanya s'ha disparat, un indicador que apunta a la desconfiança dels inversors en la seva capacitat per pagar el deute.
  • Amb la caiguda de Deutsche Bank a la borsa, el DAX alemany recula un 1,8% i arrossega també a la baixa altres entitats financeres com el Commerzbank (-7%).
  • L'Ibex35 cau un 2% impulsat a la baixa pels principals bancs com CaixaBank, el Sabadell o el BBVA, que perden entre un 4 i un 7%.
10:24

L'economia espanyola va créixer un 5,5% el 2022. Així ho ha confirmat l'Institut Nacional d'Estadística, que ha ratificat la dada avançada a finals de gener.

  • En el conjunt de l'any passat, el Producte Interior Brut (PIB) a preus corrents es va enfilar fins a 1.327.108 milions d'euros, impulsat pel consum i la demanda externa.
  • Així mateix, entre octubre i desembre el PIB va créixer un 0,2% respecte del trimestre anterior, de manera que es va constatar un alentiment de l'economia.
09:51

Rodalies. La incidència de la línia R4 ha estat solucionada. Els trens recuperen lentament les freqüències de pas habituals. 

08:53

París, en flames, a les portades dels diaris:

08:19

Rodalies. Una avaria de senyalització a Martorell està provocant retards de fins a quinze minuts a l'R4 de Rodalies.