En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Dia de reflexió

Dia de reflexió

Temps de lectura: 1 minut

Aquest dissabte és el dia de reflexió, previ a les eleccions municipals que demà diumenge estan convocades arreu del territori català, i espanyol.

Demà els ciutadans de tots els municipis decidiran qui volen que sigui el seu futur alcalde.

20:31

Els Mossos investiguen la venda d'entrades fraudulentes per als concerts de Coldplay.  Fonts policials han explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que han rebut una vintena de denúncies per entrades comprades, majoritàriament a la revenda, que no els han permès d'accedir a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

  • Els Mossos, que fan una crida a denunciar-ho, calculen que hi ha més afectats, que ja s'estarien organitzant per buscar una solució a la seva situació. El cas més comú és el d'una mateixa entrada venuda a diferents persones de manera que només la primera que arriba al lloc del concert pot accedir al recinte.
19:51

L'Ajuntament d'Alforja ha localitzat una veta d'aigua que permetrà deixar d'abastir-se amb camions cisterna diaris per fer front a la sequera. La troballa la va fer un saurí, que va localitzar diverses vetes en una finca particular amb l'ajuda d'un mapa i dels seus coneixements. L'Ajuntament va comprovar l'existència d'aigua subterrània i va construir un pou de 157 metres des d'on es podran extreure 140 metres cúbics d'aigua diaris.

19:27

El Barça i el Reial Madrid perden l'expressió 'El Clàssic'. L'Oficina Espanyola de Patents i Marques ha anul·lat la petició que ambdós conjunts van sol·licitar per apropiar-se d'aquest terme. Què en sabem?

19:02

El preu de la llum baixa un 1,7% aquest diumenge, fins als 84,94 euros/MWh. El preu mínim, de 50 euros/MWh, es donarà entre les 16.00 i 17.00 hores, mentre que el preu màxim es registrarà entre les 23.00 i 24.00 hores, quan serà de 115,38 euros/MWh.

18:37

Verstappen li treu a Alonso la 'pole' de Mònaco en l'últim sospir en el Gran Premi de Mònaco; el vigent campió ha avantatjat en només 84 mil·lèsimes l'asturià. 

  • Per la seva part, el també espanyol Carlos Sainz (Ferrari) ha finalitzat la jornada de classificació al cinquè lloc. Així, el madrileny s'ha quedat 0.265 del líder Verstappen, que ha dominat les tres tandes del dia pels carrers monegascos i que ha fregat els murs en la seva volta definitiva per arrabassar-li la posició de privilegi a Alonso.
18:13

L'entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha parlat sobre les sortides de Sergio Busquets i Jordi Alba i sobre l'emotiu partit que es viurà aquest cap de setmana contra el Mallorca al Camp Nou. Més informació.

17:52

Un motorista, ferit crític després d'accidentar-se al port de la Bonaigua. L'avís del sinistre s'ha rebut pels voltants de les 10.15 hores al quilòmetre 59,5 de la C-28, dins el terme d'Alt Àneu (Pallars Sobirà).

  • Per causes que s'investiguen, el motorista ha perdut el control de la motocicleta i ha sortit de la via a la sortida de València d'Àneu. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat una ambulància i un helicòpter medicalitzat per atendre l'afectat, que ha estat traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. 
17:33

Erdogan i Kiliçdaroglu busquen els vots de la ultradreta en la segona volta de les eleccions a Turquia. Més de 64 milions de turcs tornen a estar aquest diumenge cridats a les urnes per decidir en segona volta qui serà el president del país els pròxims cinc anys. Després que cap dels candidats assolís el 50% dels vots necessaris en els comicis que es van celebrar el 14 de maig, la disputa per la presidència es juga entre l'actual president, Recep Tayyip Erdogan, i el candidat opositor Kemal Kiliçdaroglu. 

17:06

Un home ferit greu en ser apallissat a Batea per dos joves que han estat detinguts. Els fets han tingut lloc al municipi de la Terra Alta i, segons han informat els Mossos d’Esquadra a l’ACN, la víctima ha trucat alertant a la policia de que estava greument ferida i ha estat evacuada a un hospital.

  • Durant la matinada la Unitat d’Investigació de Gandesa ha detingut un jove de 19 anys i un menor d’edat per un delicte d’homicidi en grau de temptativa.
16:41

El PSC de Sabadell denuncia "pintades intimidatòries" al domicili de l'alcaldessa Marta Farrés. L'acció està signada en nom de la PAHC, però l'entitat s'ha desentès de l'atac: "Avui ens hem despertat amb la notícia que la casa de Marta Farrés està ratllada amb lemes que nosaltres utilitzem, símbols d'ocupació i, fins i tot, la nostra signatura. Des de la PAHC Sabadell volem assegurar que nosaltres no som responsables d'aquesta acció", ha afirmat la plataforma.

  • 'Marta Farrés, la lluita està als carrers' i 'la PAHC manda y no tu panda' han estat dos dels grafitis que s'han escrit a la façana de l'immoble de l'alcaldable del PSC a Sabadell.
16:14

Roben un rellotge de 40.000 euros a un turista que pujava a un taxi a la Rambla de Barcelona. L'assaltant va fugir del lloc entrant pels carrers de Ciutat Vella i el van perseguir diverses patrulles de la unitat motoritzada dels Mossos d'Esquadra, ha avançat 'El Caso'.

  • Finalment, el lladre va ser detingut prop de la zona on havia comès el robatori gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Urbana. Els agents van poder recuperar el rellotge, valorat en 36.000 lliures esterlines, que estava amagat a l'interior dels comptadors d'una casa, i el van tornar al seu propietari.
15:52

Desallotgen l'estació de tren de Lleida per una falsa alarma amb una maleta sospitosa. Els Mossos d'Esquadra han fet sortir unes 130 persones a l'exterior de l'edifici i ha procedit a acordonar la zona, una operació que ha comptat també amb efectius de la Guàrdia Urbana, els Bombers i el SEM. Posteriorment, els efectius Tedax dels Mossos han comprovat que no hi havia cap explosiu a la maleta.

  • Així, al voltant de les 13 hores del migdia, s'ha pogut reobrir l'estació i la circulació de trens s'ha pogut reprendre.
15:30

Política. Màrius Díaz i Bielsa, el primer alcalde de la democràcia a Badalona, ha mort aquest dissabte als 89 anys, segons ha confirmat el consistori. 

15:00

Societat. Al voltant d'un miler d'alumnes, 15 divulgadors científics, empreses i entitats de Lleida i d'arreu han convertit aquest dissabte els Camps Elisis de la capital del Segrià en un gran laboratori amb motiu de la 16a edició de la 'Ciència al carrer', que està dedicada enguany al centenari del naixement de Joan Oró.

14:30

Política. El govern espanyol ha defensat que el sistema electoral estatal és "segur" després que aquesta setmana es donessin a conèixer els casos de suposada compra de vots a Melilla, Mojácar i Múrcia que afecten candidats del PSOE.

  • "El sistema electoral espanyol és un dels més segurs i garantistes del món", ha assegurat el secretari d'Estat de Comunicació, Francesc Vallès
13:50

Societat. Les pluges dels darrers dies han ajudat a reduir l'estrès hídric dels arbres, però no han estat suficients i el bosc continua sent "un polvorí".

  • Així ho ha explicat a l'ACN el president de la Federació Catalana d'Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT), Just Serra, qui ha assegurat que la sequera ha fet que hi hagi molta massa forestal morta, que representa "un perill" davant d'un foc.
13:25

Successos. El jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'instructor de karate de l'Esportiu Claret de Barcelona acusat d'agredir sexualment un menor, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 

12:13

Accident. Quatre persones han resultat ferides, dues d'elles de gravetat, aquest dissabte al matí en un accident de trànsit entre un cotxe i un camió a la ronda Litoral

11:30

Societat. La pluja dels últims dies ha donat una treva als productors de Denominació d'Origen (DO) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de les comarques gironines.

11:00

Societat. La sequera tindrà un impacte desigual en la cistella de la compra de productes locals, tot i que el consumidor pot notar certs augments de preu i una menor disponibilitat de producció kilòmetre 0, segons les previsions d'agricultors i distribuïdors consultats per l'ACN.

10:30

Societat. L'any 2021 un gran incendi forestal va cremar 1.700 hectàrees entre la Conca de Barberà i l'Anoia. Un dels municipis més afectats va ser Sant Martí de Tous i les flames van calcinar un arbre centenari molt estimat pels veïns, l'alzina de Cal Gol

10:00

Política. El candidat a les eleccions de Barcelona el 28-M, Ernest Maragall, ha cridat a votar ERC per anar en contra dels "cacics": "Serem llavor de dignitat i de llibertat. Alliberem Barcelona!". 

09:30

Política. La candidata de Valents a Barcelona, Eva Parera, ha tancat la campanya del 28-M prometent una alternativa política a l''statu quo', el comunisme i el nacionalisme que, a parer seu, imperen a Catalunya

09:00

Política. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha denunciat que el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, és el "candidat ocult" de PSC a Barcelona

08:27

Política. Els caps de llista per Barcelona dedicaran la jornada de reflexió d'aquest dissabte a les tradicionals fotografies que organitzen els diaris i a descansar i estar amb la família després de 15 dies intensos de campanya electoral