Fanzone
El braçalet One Love
Foto: El braçalet One Love | Europa Press
Mundial Qatar

La FIFA i Qatar no deixaran lluir el braçalet amb la bandera LGTBIQ+

El braçalet One Love
Foto: El braçalet One Love | Europa Press

La FIFA i Qatar ho han aconseguit i finalment cap equip lluirà el braçalet amb la bandera de l'arc de sant Martí durant el mundial de futbol que s'està celebrant des d'aquest diumenge al país àrab. 

Per què és important? A Qatar, lluir el símbol a favor dels drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ+ pot comportar forts càstigs, entre ells, una pena d'entre 7 i 11 anys de presó. 

Situació actual: En un comunicat conjunt Anglaterra, Gal·les, Bèlgica, Alemanya, Països Baixos i Suïssa han informat que, finalment, no utilitzaran el braçalet One Love, amb la bandera LGTBIQ+, durant el mundial de Qatar. 

  • En el comunicat les seleccions firmants apunten que "no podem posar als nostres jugadors en una posició en la qual es puguin enfrontar a sancions esportives".
  • Afegeixen que "estem molt frustrats amb la decisió de la FIFA" i conclouen el comunicat recordant que "els nostres jugadors i entrenadors estan decebuts, donen suport a la inclusió i mostraran el seu suport d'altres formes". 

El motiu: La FIFA ha anunciat que els capitans que llueixen el braçalet amb suport als drets del col·lectiu LGTBIQ+ tenen el risc de ser expulsats del partit. 

  • La FIFA va amenaçar amb multes a les seleccions que mostressin el braçalet al considerar que el missatge vulnera la norma de l'organisme de difondre missatges al marge de l'esport. 

D'on venim: Són moltes les crítiques amb el país organitzador per les restriccions de drets humans i amb el seguit de prohibicions que afecten el país.

En detall: Una de les seleccions que més havia alçat la veu era l'alemanya. El seu capità, el porter Manuel Neuer, havia anunciat que sí que portaria el braçalet, com ho havia fet en altres partits. 

  • La selecció espanyola no s'havia unit a les reivindicacions i mai s'ha arribat a pronunciar.