Fanzone
L'equip de la selecció d'Anglaterra
Foto: L'equip de la selecció d'Anglaterra | Twitter / @England
Mundial Qatar

Anglaterra debuta a Qatar sense braçalet LGTBIQ+, però s'agenolla al camp

L'equip de la selecció d'Anglaterra
Foto: L'equip de la selecció d'Anglaterra | Twitter / @England

El capità de la selecció anglesa, Harry Kane, finalment ha lluït un braçalet negre amb les paraules 'no discriminació' en el partit d'Anglaterra contra l'Iran.

Per què és important?  La FIFA i Qatar han aconseguit que Harry Kane no llueixi el braçalet amb la bandera LGTBIQ+ durant el mundial de futbol.

Què sabem? Harry Kane ha sortit al camp amb el braçalet negre i les paraules 'No discriminació'.

  • En un inici volien lluir un que digués 'One Love', però l'amenaça de la FIFA i Qatar amb sancions esportives han fet que es tiressin enrere.
  • En el seu lloc, i com a reivindicació, els jugadors s'han agenollat a la gespa del camp abans de l'inici del partit.

Al detall: Abans que comencés el partit, tots els jugadors de la selecció anglesa també s'han agenollat a la gespa.

  • Un gest de protesta que tampoc està permès per la FIFA ni pel Comitè Organitzador.

D'on venim? Les seleccions nacionals d'Anglaterra, Gal·les, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Països Baixos i Suïssa s'havien compromès a lluir durant el Mundial de Qatar el braçal amb les lletres 'One Love', amb la bandera LGTBIQ+.

  • La FIFA, però, ha anunciat que els capitans que llueixen el braçalet amb suport als drets del col·lectiu tenen el risc de ser expulsats del partit.
  • La FIFA va amenaçar amb multes a les seleccions que mostressin el braçalet en considerar que el missatge vulnera la norma de l'organisme de difondre missatges al marge de l'esport. 

En profunditat: A Qatar, lluir el símbol a favor dels drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ+ pot comportar forts càstigs, entre ells, una pena d'entre 7 i 11 anys de presó. 

Tot i això: Qui sí que ha desafiat Qatar i la FIFA ha estat l'exinternacional d'Anglaterra, Alex Scott, qui ha lluït el braçalet LGTBIQ+ durant la prèvia del partit d'Anglaterra contra Iran.

  • L'exfutbolista, que és també comentarista de la BBC, ha aparegut amb un braçalet amb la bandera LGTBIQ+ durant la prèvia del partit Anglaterra-Iran.
  • El braçalet l'ha lluït durant les seves intervencions des del camp per la cadena anglesa.