Fanzone
L'equip de la selecció d'Anglaterra
Foto: L'equip de la selecció d'Anglaterra | Twitter / @England
Mundial Qatar

Anglaterra debuta a Qatar sense braçalet LGTBIQ+, però s'agenolla al camp

Dilluns, 21 de novembre de 2022. 14:59

El capità de la selecció anglesa, Harry Kane, finalment ha lluït un braçalet negre amb les paraules 'no discriminació' en el partit d'Anglaterra contra l'Iran.

Per què és important?  La FIFA i Qatar han aconseguit que Harry Kane no llueixi el braçalet amb la bandera LGTBIQ+ durant el mundial de futbol.

Què sabem? Harry Kane ha sortit al camp amb el braçalet negre i les paraules 'No discriminació'.

  • En un inici volien lluir un que digués 'One Love', però l'amenaça de la FIFA i Qatar amb sancions esportives han fet que es tiressin enrere.
  • En el seu lloc, i com a reivindicació, els jugadors s'han agenollat a la gespa del camp abans de l'inici del partit.

Al detall: Abans que comencés el partit, tots els jugadors de la selecció anglesa també s'han agenollat a la gespa.

  • Un gest de protesta que tampoc està permès per la FIFA ni pel Comitè Organitzador.

D'on venim? Les seleccions nacionals d'Anglaterra, Gal·les, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Països Baixos i Suïssa s'havien compromès a lluir durant el Mundial de Qatar el braçal amb les lletres 'One Love', amb la bandera LGTBIQ+.

  • La FIFA, però, ha anunciat que els capitans que llueixen el braçalet amb suport als drets del col·lectiu tenen el risc de ser expulsats del partit.
  • La FIFA va amenaçar amb multes a les seleccions que mostressin el braçalet en considerar que el missatge vulnera la norma de l'organisme de difondre missatges al marge de l'esport. 

En profunditat: A Qatar, lluir el símbol a favor dels drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ+ pot comportar forts càstigs, entre ells, una pena d'entre 7 i 11 anys de presó. 

Tot i això: Qui sí que ha desafiat Qatar i la FIFA ha estat l'exinternacional d'Anglaterra, Alex Scott, qui ha lluït el braçalet LGTBIQ+ durant la prèvia del partit d'Anglaterra contra Iran.

  • L'exfutbolista, que és també comentarista de la BBC, ha aparegut amb un braçalet amb la bandera LGTBIQ+ durant la prèvia del partit Anglaterra-Iran.
  • El braçalet l'ha lluït durant les seves intervencions des del camp per la cadena anglesa.