Fanzone
Mbappé (França) i Messi (Argentina) en la final del Mundial de Qatar
Mundial de Qatar 2022

França envia l'Argentina a la pròrroga després d'una estadística demolidora

La final de França en la Copa del Món de Qatar és digna d'estudi: ha firmat la pitjor primera part de totes les finals de la història dels Mundials i ha forçat la pròrroga de forma heroica al final del partit.

Per què és important? Francesos i argentins s'han disputat la tercera estrella dels seus escuts a Doha en un partit que quedarà per a la història per diversos motius. Finalment, l'Argentina ha guanyat el xoc pel seu tercer Mundial.

Context:

• Els gols de Messi i de Di Maria als minuts 23 i 36 han coronat una primera part per emmarcar dels de Scaloni.
  • En contraposició, el combinat de Deschamps ha estat un desastre. Tal era la magnitud del fracàs que, al voltant del minut 40, el seleccionador francès ha assegut a la banqueta el culer Dembélé i Giroud.
  • Els jugadors han enfilat camí cap a vestidors amb un 2-0 que prometia molt bons auguris per a l'Argentina.
  • El guió ha canviat els següents 45 minuts i, a mesura que avançava el cronòmetre, els argentins es desinflaven i els francesos agafaven volada amb una aparició estel·lar del desaparegut fins llavors Mbappé, que ha firmat dos gols en dos minuts: al 80 i al 81.
  • Així, la pròrroga ha estat la millor notícia per als de Leo Messi, més a prop d'encaixar el tercer que no pas de coronar-se amb la glòria.

En profunditat: És el primer cop des de 1966 que un finalista del Mundial no completa ni una sola jugada a l'àrea rival. França no ha xutat un sol cop a la porteria del Dibu Martínez, mentre que els argentins han posat a prova Hugo Lloris en sis ocasions, tres d'elles entre els tres pals.

A més: Argentina ha esdevingut aquest diumenge la selecció amb més penals a favor en la història de la Copa del Món.

Per acabar: Entre llàgrimes i ràbia, Messi es corona per fi al cel de Doha.