Fanzone
Messi
Foto: Messi | Tolga Bozoglu/Efe
campions del món

Vídeo: La gesta d'Argentina des de primera fila

Dilluns, 19 de desembre de 2022. 17:42
Messi
Foto: Messi | Tolga Bozoglu/Efe

La fita història que aquest diumenge va aconseguir Argentina ja ha fet la volta al món, les portades dels mitjans i les xarxes s'han rendit a la gesta que han aconseguit Messi i l'Albiceleste. Però com es va viure la prèvia de la final? Quin ambient es respirava en els penals? Com ho van celebrar els jugadors en el terreny de joc? En les següents línies podeu veure unes imatges inèdites dels moments decisius del matx.

La prèvia. L'afició argentina escalfava els carrers de Lusail amb bengales, sons de tambors i un munt de càntics. Però n'hi havia un que ressonava amb més força que els altres, el que ja s'ha convertit en l'himne de l'afició argentina, "Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar", de la Mosca Tsé Tsé.

 

Bull l'estadi. Abans de començar el partit entre França i Argentina, l'estadi Lusail va viure un espectacle pirotècnic i els seguidors argentins, preparats per a tot el que els hi venia a sobre, es deixaven la veu amb cada càntic.

 

Els penals d'infart. Aquesta final serà recordada pels moments de tensió des del minut 0 fins al final de la pròrroga, però sobretot, per una tanda de penals que va deixar sense respiració a més d'un aficionat. Messi obria la llauna amb un penal llançat amb molta sang freda a l'esquerra de la porteria de Lloris. Finalment, Gonzalo Montiel tocava el cel i donava un mundial a Argentina 36 anys després.

Eufòria desbocada. I es va fer la llum... El cel de Lusail es va il·luminar i els jugadors argentins es van fondre en una gran abraçada, mentre les llàgrimes cobrien les cares dels futbolistes. I a l'altra banda, l'afició argentina es va desbocar completament amb crits de "Messi, Messi, Messi". Després de l'entrega de trofeus amb l'MVP del torneig per a Messi, Dibu Martínez com a millor porter i el millor jugador jove, Enzo Fernández, arribava el moment "d'entregar" la Copa del Món als aficionats que s'havien quedat a esperar a les grades. Diumenge 18 de desembre serà una data que quedarà gravada en la memòria de tots els qui estimen aquest esport.