Fanzone
Pedri, en un partit entre la Selecció espanyola i Alemanya
Foto: Pedri, en un partit entre la Selecció espanyola i Alemanya | Christian Charisius / dpa
Futbol

L'Estat subvencionarà amb 7,5 milions la candidatura d'Espanya al Mundial

Pedri, en un partit entre la Selecció espanyola i Alemanya
Foto: Pedri, en un partit entre la Selecció espanyola i Alemanya | Christian Charisius / dpa

El Consell de Ministres ha aprovat una subvenció de 7,5 milions d'euros a la candidatura per al Mundial de Futbol de 2030 d'Espanya, Portugal i Ucraïna.

Per què és important? Les federacions espanyola, portugesa i ucraïnesa preparen una candidatura conjunta per allotjar la cita mundialista. Competició que ha acabat recentment amb la victòria de l'Argentina de Leo Messi.

Al detall: 

  • El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha demanat la seva aprovació en Consell de Ministres aquest dimarts 20 de desembre.
  • La inversió estarà finançada amb càrrec al pressupost de despeses del Consell Superior d'Esports (CSD) corresponent a l'exercici 2022.
  • Amb aquests diners es vol "potenciar la candidatura espanyola" a través de diverses activitats, com la celebració de trobades i esdeveniments, difondre iniciatives en els mitjans... També aniran destinats a millorar centres d'entrenament.

Què diuen? El CSD assegura que "Espanya, juntament amb Portugal i Ucraïna, afronta així en els propers anys un dels reptes més importants en el context esportiu internacional, que requereix la suma d'esforços i potencialitats dels seus respectius governs i federacions de futbol per presentar una candidatura conjunta".

Context: La candidatura tripartida va ser presentada en juny de 2021, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i el primer ministre de Portugal, António Costa, a més del rei espanyol Felip VI i el president de la República francesa, Marcelo Rebelo de Sousa. Probablement Ucraïna, assetjada per Rússia, acolliria els partits d'un grup de la lligueta.

A partir d'ara: La FIFA ha acordat que el procés de licitació es llançarà en el segon semestre de 2022, i l'elecció del país o països amfitrions del Mundial de 2030 es decidirà el 2024, en el 74è congrés de l'organització.

  • Les altres candidatures confirmades són la de la CONMEBOL (amb l'Uruguai, l'Argentina, el Paraguai i Xile) i la de la CAF (Marroc, país que volia allotjar el Mundial de 2026, assignat finalment al Canadà, Mèxic i els EUA).
Categoria: Fanzone