Fanzone
Celebració a l'Argentina després de guanyar el Mundial de futbol
Foto: Celebració a l'Argentina després de guanyar el Mundial de futbol | Europa Press
Mundial Qatar

Dos morts i policies ferits: l'altra cara de la festa massiva a l'Argentina

Celebració a l'Argentina després de guanyar el Mundial de futbol
Foto: Celebració a l'Argentina després de guanyar el Mundial de futbol | Europa Press

Al menys dos aficionats de la selecció de l'Argentina han mort aquest dimarts durant la celebració massiva del Mundial a Buenos Aires que va reunir més de 4 milions de persones als carrers de la capital.

Què sabem? La música i festa que van protagonitzar la celebració van anar acompanyades de múltiples accidents entre els seguidors eufòrics. 

  • Moltes persones que s'havien enfilat a estructures elevades com semàfors van patir greus accidents, com el cas d'un home que va caure a terra des d'un pont quan intentava saltar a l'autocar dels jugadors. 

Al detall: Segons informa La Sexta, un motorista de 22 anys va morir a Bahía Blanca després d'asfixiar-se amb la seva pròpia bandera del país. La tela, que la portava lligada al coll, se li hauria enganxat a un pinyó del vehicle i el va asfixiar.

  • L'altre mort es va produir quan un home es trobava pujant un pal que tenia la bandera d'Argentina. El pal es va inclinar cap a un costat fins que finalment va cedir i va caure a terra.

A més: La festa al voltant de l'Obelisc va esdevenir l'epicentre de les celebracions i també dels aldarulls entre aficionats i policies. 

  • Al menys 21 bombers i policies van resultar ferits, segons el diari Clarín, després de rebre una pluja de pedres, ampolles i objectes contundents quan intentaven desallotjar les desenes de persones que s'havien colat a l'interior del monument de 67,5 metres d'alçada.
  • A la plaça de la República, una persona es va pujar a una càmara urbana ubicada a l'última planta de l'obelisc, just a la vora del precipici.
  • Els incidents també inclouen el robatori en un banc després que un grup de persones arranquessin la porta metàl·lica de l'establiment.