Fanzone
Lewandowski al Clàssic
Foto: Lewandowski al Clàssic | Christopher Trim / CSM via ZUMA Pr / DPA
Reial Madrid - Barça

Un Clàssic d'urgència per evitar la primera crisi oficial de l'any

Lewandowski al Clàssic
Foto: Lewandowski al Clàssic | Christopher Trim / CSM via ZUMA Pr / DPA

Guanyar el Clàssic obre les portes del cel, però perdre'l pot desembocar en una tortura, a més de poder provocar la primera crisi oficial de l'any dels dos grans a la Lliga. Reial Madrid i FC Barcelona lluiten per la Supercopa en la final aquest diumenge 15 de gener, a les 20.

Per què és important? El Clàssic és aquest partit tan esperat per tots, el qual deslliga tota mena de passions, tot i que sent realistes, l'única emoció que generen Barça i Madrid últimament és desencant. Amb poc es veuen superats i ara, tenen la urgència de reparar-ho. 

Què diuen? Els tècnics s'han referit al mal moment de forma dels seus 

  • Ancelotti ho justifica, dient que venen del Mundial, però el Madrid ja vènia dubtós abans de la Copa del Món
  • Per la seva banda, Xavi s'exaspera perquè la seva teoria no s'aplica allà on importa, a la gespa; els blaugranes perden incomprensiblement el nord cada vegada que van guanyant i amb prou feines fan mitges hores bones.
  • És com si rebessin una espècie de cop que els deixa bocabadats i que els fa estar 3/4 del partit vivint de l'excel·lència del seu porter.

Background: El passat 16 d'octubre el Madrid destrossava el Barça. Els blancs desfilaven triomfals enmig de les penúries dels blaugranes, sumits en el seu habitual caos. Ara, poc queda de l'eufòria blanca, mentre el Barça, viu del resultadisme.

  • Per arribar a la final de la Supercopa, els blancs van superar el València als penals i amb prou feines
  • Els culers van fer el mateix davant del Betis, també, des de la pena màxima i amb Ter Stegen de protagonista

Què esperar?

  • Enmig d'una batalla de forrellats, el premi serà per al porter més inspirat: Ter Stegen, el menys golejat a la Lliga o Courtois, el gran porter de les nits europees. Va quedar clar a ambdues semifinals que l'alemany i el belga són transcendentals
  • A més, Ansu trepitja fort. El nen té gol i Xavi ho sap, es va penedir de no treure'l abans a la semifinal i ara potser compensa el seu suposat error. Falta que Fati es retrobi amb el millor Ansu. 

Els possibles onzes:

  • Barça: Ter Stegen, Araujo, Koundé, Christensen, Alba, Frenkie, Gavi, Pedri, Ansu, Lewandowski i Dembélé. 
  • Madrid: Courtois, Rüdiger, Carvajal, Militao, Mendy, Valverde, Kroos, Modric; Rodrygo, Benzema i Vinicius.

Previsions: Un duel de titans que darrerament no arriben al notable, més bé a l'aprovat justet. La d'avui és una nit transcendental, perquè un dels dos sortirà ben reforçat d'un trofeu que semblava menor, mentre l'altre, aprofundirà en la seva ferida i se li farà més llarga l'ombra d'un equip que va ser i sembla que no ha tornat a ser.