Fanzone
Irene Paredes i Luis Rubiales, durant la final de la Supercopa el 22 de gener del 2023
Foto: Irene Paredes i Luis Rubiales, durant la final de la Supercopa el 22 de gener del 2023 | Europa Press / Principal
Futbol

Les futbolistes del Barça es pengen la medalla de supercampiones sense Rubiales

Irene Paredes i Luis Rubiales, durant la final de la Supercopa el 22 de gener del 2023
Foto: Irene Paredes i Luis Rubiales, durant la final de la Supercopa el 22 de gener del 2023 | Europa Press / Principal

El FC Barcelona està d'enhorabona, amb un mes de gener de sensacions immillorables. Després de la brillant victòria de l'equip de Xavi Hernández contra el Reial Madrid, les futbolistes de Jonatan Giráldez segueixen en ratxa i han aconseguit la seva tercera Supercopa d'Espanya en derrotar la Reial Societat per 0 gols a 3, amb una nova polèmica contra la Federació.

Background:

  • Des que la competició va reaparèixer en format de Final a Quatre fa quatre temporades, el Barça s’ha endut tres dels quatre trofeus, refermant així la seva hegemonia en el capítol estatal.
  • Les futbolistes venien d'una semifinal èpica contra el Reial Madrid aquesta setmana, en què no van poder doblegar les rivals fins a la pròrroga.

Al detall: 

  • Paños, Mapi, Aitana, Mariona i companyia han demostrat una solvència d'equipàs: estaven convençudes en voler aixecar el trofeu i en com fer-ho, de la millor manera.
  • Els dos equips s'han debatut la pilota, que ha caigut del cantó blaugrana. Les ocasions, malgrat alguna basca, també ho han fet a favor de les culers, amb paciència i encert en la circulació.
  • Els intents de l'entrenadora rival, Natalia Arroyo, d'avançar línies i pressionar amunt sense rifar la pilota en la sortida han quedat en no res amb les batzegades de les de Giráldez.
  • I en aquesta carpeta, Aitana (millor jugadora de la final) ha estat protagonista amb dos gols, obrint i conduint la final; ha fet bona una combinació amb Geyse per posar el primer, i la brasilera ha fet un túnel per servir-li el segon a la de Sant Pere de Ribes. Oshoala ha rematat la feina pocs minuts abans d'acabar el 'match'.
  • L'encarregada d'aixecar el títol al cel de Mèrida han estat les capitanes Marta Torrejón i Sandra Paños, que han celebrat al ritme de “campiones” amb la resta de les seves companyes el primer títol de la temporada.

La polèmica: El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha assistit a la tribuna de l'estadi per veure el partit, com a màxim representant del futbol espanyol i de l'entitat que l'organitza. Tanmateix, i a diferència de la Supercopa masculina, no ha baixat a felicitar ambdós equips per l'espectacle ni per fer el lliurament de les medalles, fet àmpliament criticat a les xarxes, amb retrets a Jorge Vilda, el polèmic seleccionador espanyol del conjunt femení:

  • "No hi ha respecte per al FC Barcelona ni per a la Reial Societat. Han hagut de recollir les seves pròpies medalles d'una taula. No han baixat de la tribuna, ni han deixat que pugessin a recollir-les. Rubiales i Vilda sent covards un cop més. Vergonya de Federació", diu un usuari de Twitter.
  • "Rubiales, amb Vilda darrere, s'inventa un self-service de lliurament de medalles per evitar saludar determinades futbolistes. Se li diu covardia", afegeix un altre.

Per acabar:

  • El Barça encapçala el palmarès encara amb més diferència per davant dels altres clubs que han conquerit la Supercopa una única vegada: Atlético de Madrid, Levante, Eibartarrak, CA Málaga i San Vicente.
  • Cal recordar que el conjunt blaugrana també és qui més Lligues (7) i Copes de la Reina (9) ha celebrat. És l’hegemonia d’un equip de llegenda.

Categoria: Fanzone