Fanzone
Els jugadors de la Real Sociedad protestant a Gil Manzano
Foto: Els jugadors de la Real Sociedad protestant a Gil Manzano | EFE/ Enric Fontcuberta
Barça (1-0) Real Sociedad

Per què la falta de Dembélé no és targeta vermella i la de Brais sí?

Els jugadors de la Real Sociedad protestant a Gil Manzano
Foto: Els jugadors de la Real Sociedad protestant a Gil Manzano | EFE/ Enric Fontcuberta

L'expulsió de Brais va fer viure un déjà-vu amb una acció calcada de Dembélé al partit anterior, però amb resolució arbitral totalment diferent.

Per què és important? El Barça va aconseguir el triomf contra la Real Sociedad després d'un Dembélé, qui va ser protagonista pel gol, però també va incendiar les xarxes. El francès no va ser expulsat contra el Getafe per una acció similar a la de Brais, qui sí va rebre la vermella. 

D'on venim? 

  • Gil Manzano va expulsar Brais Méndez el minut 39 després d'una dura entrada a Busquets i va fer que la Real es quedés amb un menys. 
  • El jugador havia estat avisat minuts abans: després d'una falta sobre Lewandowski, l'àrbitre li va dir que no anava a passar-li ni una més. 
  • Tot i que Gil Manzano va treure groga, Sánchez Martínez, des del VAR, va aconsellar-li revisar l'acció. Finalment es va convertir en vermella directa. 

Per què és vermella? Segons l'acta, Brais va realitzar una entrada amb ús excessiu de força a un adversari a la disputa de la pilota.

La polèmica: Al partit anterior,Dembélé hauria comès una acció similar a Alderete. Segons el VAR, el francès va tombar un adversari de forma temerària, però la jugada és calcada a la de Brais.

  • En aquest cas no es va revisar l'acció perquè Iglesias Villanueva no va ser avisat per consultar el VAR i finalment l'entrada es va quedar en groga. 

 | pr

Situació actual: la falta d'un criteri unificat fa que l'ús del VAR acabi generant més descontent que benefici al futbol. Imanol va dir que “sense VAR hagués estat una jugada més”.

Al detall: Gil Manzano gairebé no va treure targetes en tot el partit a part de la vermella a Brais. Sols una groga a Busquets i Pedri al Barça i una a Zubimendi, a la Real.

Visió global: L'àrbitre estava al focus mediàtic després d'haver estat protagonista de la polèmica sanció de Lewandowski contra l'Osasuna, on el davanter va ser amonestat amb 3 partits per tocar-se el nas.

  • El polonès, desesperat, va reclamar a Gil Manzano sancions per les constants faltes que va rebre.
  • L'àrbitre va ser rebut amb crits de 'fill de puta', sols sortir al Camp Nou