Fanzone
Vinicius, jugador del Real Madrid
Foto: Vinicius, jugador del Real Madrid | EFE
Real Madrid

Vinicius Jr.: provocador o víctima? Les claus de les polèmiques

Temps de lectura: 4 minuts
Vinicius, jugador del Real Madrid
Foto: Vinicius, jugador del Real Madrid | EFE

L'entrenador del Real Madrid, Carlo Ancelotti, s'ha referit al jugador Vinicius en la roda de premsa abans de la semifinal del Mundial de Clubs. I és que el jugador ha estat protagonista de diverses polèmiques en els darrers mesos.

Per què és important? Vinicius és un dels símbols més importants del nou Madrid i s'ha vist immers en diverses controvèrsies, tant pels atacs racistes que es viuen en alguns estadis contra el jugador com pel seu comportament al terreny de joc i contra els àrbitres.

  • Tot plegat ha esdevingut un ambient complicat que fins i tot els seus companys de vestuari han denunciat assegurant que aquesta situació no afavoreix "ni al jugador, ni al públic".

Què ha dit Ancelotti? 

  • "La pregunta que faig és... quin és el problema: Vinicius, els seus companys que no li defensen...? De què s'ha de defensar, de què cal defensar-ho?".
  • "El problema és el que passa al voltant de Vinicius. És un problema del futbol espanyol que hem de resoldre".
  • "Vinicius no és el culpable, és la víctima d'alguna cosa que jo no entenc".

L'anècdota: Com molts altres jugadors brasilers, el '20' del Madrid celebra els seus gols ballant, cosa que no agrada a molta gent. De fet, es va engegar una campanya contra ell i els seus balls, i els seus defensors van popularitzar la frase "Vini, baila!" per fer veure que pot celebrar els gols com vulgui i que l'odi que rep ve d'una altra banda.

El més nou: El brasiler ha estat al focus mediàtic les darreres setmanes per les constants crítiques que ha rebut als estadis a la Lliga espanyola i a diversos mitjans per les seves provocacions als aficionats rivals. Un exemple va ser el de Son Moix.

  • La darrera polèmica del brasiler ha tingut lloc aquest cap de setmana al camp del Mallorca (1-0). Sense Benzema, Ancelotti va apostar per Vinicius, Rodrygo i Asensio, i tots els ulls estaven posats en el jugador.
  • La polèmica va arribar quan, en acabar la primera part amb el marcador 1-0, Vinicius va acostar-se a la grada del Mallorca mentre es dirigia al túnel de vestuaris. A les imatges que circulen a les xarxes es veu com el brasiler s'assenyala l'escut i li fa un petó, desafiant als aficionats.
  • Més tard, el capità del Mallorca, Antonio Raíllo, va apropar-se a Vinicius i li va ensenyar el seu escut i el va apropar a la seva cara.

D'on venim: Fa unes setmanes, el jugador del Real Madrid va ser protagonista d'una desagradable situació.

  • Un ninot del futbolista va aparèixer penjat en un pont de la capital espanyola abans del derbi a la Copa del Rei contra l'Atlético de Madrid.
  • No és el primer cop que es produeixen mostres d'atacs contra l'esportista per part d'ultres de l'Atlético de Madrid, ja que també van protagonitzar càntics racistes al darrer derbi dient "Ets un mico".

En xifres: Una altra de les polèmiques que envolten al jugador també es trasllada al camp.

  • Alguns companys de Vinicius ja han fet arribar la seva disconformitat amb les decisions arbitrals pel que fa a les faltes contra el seu el jugador.
  • Les xifres mostren com el brasiler va rebre un total de 10 faltes en el partit contra el Mallorca.
  • De fet, ningú no havia patit tantes faltes aquesta temporada.
  • Amb 79, Vinicius és el futbolista de les cinc grans lligues que més faltes ha rebut aquesta temporada i el primer que suma la desena en un sol partit.

Per acabar: Alguns culers es queixen d'un suposat tracte de favor al brasiler per part dels àrbitres, i comparen com van sancionar Lewandowski per un gest lluny de l'àrbitre mentre amb ell, senten ploure.

Categoria: Fanzone