Fanzone
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Mike Egerton / PA Wire / dpa
Futbol

El Barça, sota la lupa: el club pagava un membre dels àrbitres per assessorament

Temps de lectura: 2 minuts
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Mike Egerton / PA Wire / dpa

La fiscalia investiga la societat de l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres que va rebre pagaments del Barça per assessorament mentre exercia el càrrec. 

Què en sabem? Segons avança SER Catalunya, la fiscalia està investigant l'empresa de José María Enríquez Negreia, DASNIL 95 SL, per corrupció entre particulars. 

  • L'investigat va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) de la Real Federació Espanyola de Futbol des del 1994 fins al 2018. 
  • La investigació s'ha iniciat arran d'una inspecció fiscal d'1,4 milions pagats pel F.C. Barcelona a l'empresa DASNIL 95 entre el 2016 i el 2018.
  • Enríquez Negreira ha explicat a la Cadena SER que mai no va afavorir el Barça en cap decisió ni designació arbitral i que la seva feina consistia a assessorar verbalment el club blaugrana.

En detall: El club va pagar a l'empresa 532.728,02 euros l'any 2016, 541.752 euros el 2017 i 318.200 euros l'any 2018.

  • L'últim pagament coincideix amb la sortida d'Enríquez Negreira de la institució. 

Situació actual: Exalts càrrecs del Barça, Enríquez Negreira i el fill d'aquest últim, ja han declarat davant la Fiscalia.

  • Els investigats sostenen que les factures se suportaven amb informes tècnics que rebien de Javier Enríquez Romero, fill de l'exàrbitre, i administrador únic de DASNIL 95 SL des del 2004 fins al 2019. 

Què diuen? L'expresident del Barça entre el 2014 i el 2020, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat que aquests pagaments es remunten abans del 2003, quan la junta de Joan Laporta va arribar al club, i que no es van interrompre fins al 2018.

  • Segons apunta la cadena, diverses fonts situen l'inici dels pagaments a l'època de Joan Gaspart, encara que a l'expresident no li consta. Joan Laporta ha declinat fer declaracions. 
Categoria: Fanzone