Fanzone
El president de La Liga, Javier Tebas
Foto: El president de La Liga, Javier Tebas
cas negreira

Tebas sobre Laporta: "Si no explica bé per què es pagava Negreria, hauria de dimitir"

Temps de lectura: 3 minuts
El president de La Liga, Javier Tebas
Foto: El president de La Liga, Javier Tebas

El president de la Lliga, Javier Tebas, creu que el president del Barça, Joan Laporta, hauria de dimitir "si no explica bé perquè es pagava" a l'exarbitre José María Enríquez Negreira quan va ser vicepresident del Comitè d'Àrbitres.

D'on venim? Una inspecció d'Hisenda va destapar que el FCB va pagar durant dues dècades més de 7 milions d'euros a una empresa de Negreira. 

  • El club hauria abonat 1,4 milions a l'assistent per, suposadament, assessoraments sobre aspectes com el comportament que han de tenir els jugadors amb els àrbitres.
  • La Fiscalia de Barcelona investiga l’empresa de Negreira, DASNIL 95, SL, per corrupció entre particulars.

Què en sabem? Tebas ha explicat que difícilment es podria sancionar el Barça perquè aquestes sancions prescriuen després de 3 anys. En un acte de La Liga on es va donar a conèixer els límits salarials dels clubs espanyols per fitxar aquest hivern, el president de la competició va assenyalar que Laporta "no ha donat una explicació raonable" dels pagaments a l'exàrbitre.

  • La Liga es personarà com a acusació davant la UEFA i la FIFA presentant, si cal, una denúncia. "Hi ha indicis de corrupció", insisteix el seu president.

Què diu? El responsable de La Liga retreu el comunicat del Barça perquè, segons ell, el text donava a entendre que "això ho feien tots els clubs de futbol". S'ha mostrat, també, preocupat "pel dany que s'està fent al futbol espanyol". 

  • "Una cosa és que tinguis exàrbitres i una altra que tinguis exàrbitres que estiguin al Comitè Tècnic d'Àrbitres. És un tema que m'agradaria que s'aclarís.
  • "Això ha passat durant moltes temporades. No m'agrada gens"
  • "He explicat als clubs el que farà La Liga, entre altres coses un escrit a la Fiscalia amb alguna dada que pot ajudar a la recerca que esstiguin fent. Si no hi hagués hagut prescripció esportiva, hauríem obert expedient sens dubte. Fins i tot diligències".

Al detall: Tebas s'ha reunit amb els clubs i els hi ha explicat el possionament de La Liga, que admet que no hi pot fer gaire cosa per la prescripció dels fets. 

Què diuen? L'Espanyol i el Sevilla reclamen responsabilitats al Barcelona.

  • En el cas del club barceloní es mostra "alarmat" per les notícies publicades sobre el cas Negreira. Creu que "les possibles implicacions serien de tal gravetat que exigeixen una actuació excepcional a l'hora d'aclarir el que realment ha passat i,si s’escau, depurar les responsabilitats corresponents en l'àmbit nacional i/o internacional", afegeix.
  • El Sevilla ha sigut el primer club a posicionar-se públicament i admet la seva "preocupació i indignació" pels fets. "És absolutament necessari que s'arribi al fons de l'assumpte per aclarir el que hagi passat", recalca també a través d'un comunicat.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Joan Laporta Barça