Fanzone
Joan Laporta el 21 de febrer
Foto: Joan Laporta el 21 de febrer | EFE
Cas Negreira

Laporta respon a Tebas: "No li donaré el gust de deixar de presidir el Barça"

Temps de lectura: 3 minuts
Joan Laporta el 21 de febrer
Foto: Joan Laporta el 21 de febrer | EFE

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha respost a Javier Tebas, president de LaLiga, després de les seves provocatives declaracions pel conegut com a 'cas Negreira'. 

Per què és important? El cas esquitxa el club blaugrana per presumpta corrupció al món de l'esport.

Context: Diverses informacions confirmen que el Barça va pagar quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Negreira. Va ser des d'abans de la primera presidència de Joan Laporta i fins al 2018, amb l'objectiu d'aconseguir informes arbitrals. 

Què ha dit Tebas? Javier Tebas creu que Joan Laporta hauria de dimitir "si no explica bé per què es pagava" a l'exàrbitre.

El més nou:

  • El mandatari del Barça ha assegurat que no li donarà el gust a Tebas de deixar la presidència blaugrana. I ha acusat el dirigent de LaLiga d'emprendre un nou capítol de la seva campanya de desprestigi al club blaugrana, i li ha recriminat la seva "fòbia" a l'entitat catalana.
  • La polèmica afecta el primer mandat del dirigent culer, que ha assegurat que els esmentats serveis tècnics arbitrals es feien amb la factura corresponent i el suport documental i de vídeo "que corresponia". Mentrestant, investiga per conèixer la gestió de les posteriors presidències de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

Què ha dit Laporta? En una declaració institucional en el Spotify Camp Nou durant un acte amb els Mossos d'Esquadra sobre la seguretat a l'estadi, ha criticat durament Tebas:

  • "No és casualitat, anem cada vegada millor i el senyor Tebas apareix de forma recurrent per desestabilitzar-nos. No li donaré el gust de deixar de ser president, perquè el Barça és dels seus socis i sòcies."
  • "Ara no perdona ni suporta que el club no subscrigui l'acord amb CVC i que defensem posicions de fer una Superlliga. El senyor Tebas, dit públicament, ha manifestat el seu desig que deixi de ser president del FC Barcelona, perquè amb mi de president no pot manipular el Barça des de la distància".
  • "Durant la seva trajectòria ha mostrat el seu antibarcelonisme, la seva fòbia i por del Barça. El 2005 ja no volia que Messi jugués amb el Barça i va fer una denúncia com a president de l'Alabès".
  • "Tenim ganes de donar totes les explicacions, no serà gaire tard. Però en el meu primer període com a president, aquestes factures es pagaven partint d'un factor documental i d'uns vídeos que demostraven que es feien aquests serveis".

Què esperar? El Barça va informar que ha encarregat una investigació dels fets a un advocat extern i el seu equip.

  • El president culer ha dit que organitzarà "una roda de premsa en el menor temps possible per explicar la informació" que hagi obtingut sobre les presidències de Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.
  • Mentrestant, Fiscalia també investiga, tot i que encara no ha informat el club que forma part de la causa.