Fanzone
L'After Kings corresponent a la jornada set del torneig
Foto: L'After Kings corresponent a la jornada set del torneig | Kings League
Entreteniment

El mal rotllo envaeix la Kings League: sanció de Piqué i normes més estrictes

Temps de lectura: 5 minuts
L'After Kings corresponent a la jornada set del torneig
Foto: L'After Kings corresponent a la jornada set del torneig | Kings League

Les cares llargues i el beef han substituït els riures i el bon rotllo. La tensió en el si de la Kings League ha assolit el seu punt màxim de tot el que portem de competició i el president Gerard Piqué s'ha vist obligat a intervenir: ha imposat la primera sanció a un streamer i ha endurit la normativa.

Per què és important? La sensació de descontrol envaeix el revolucionari torneig de futbol set organitzat per l'exfutbolista del Barça, amb cartes i innovadores normes per enganxar milions de seguidors d'arreu del món a Twitch. Consulta aquí els resultats actualitzats de cada partit.

La polèmica: La jornada set ha estat el detonant del mal rotlo. El partit del Rayo de Barcelona d'Spursito contra l'Aniquiladores FC de Juan Guarnizo ha confirmat allò que la direcció del torneig temia: que els àrbitres no apliquen bé algunes regles. En aquest cas, l'error ha estat greu.

  • Quan ambdós equips jugaven la carta del 1vs1, la pilota va sortir del camp i va tornar rebotada de la paret, cosa que va beneficiar l'atacant d'Aniquiladores i va deixar venut el defensor del Rayo; Fran Hernández marca un golàs de rabona des del centre del camp en aquesta jugada.
  • L'àrbitre no va intervenir, contradient el reglament, que estableix que s'ha de reprendre el joc plantant la pilota a terra si surt del camp. L'objectiu és evitar el típic joc de 'pati d'escola' que aprofita les parets i els rebots.
  • Spursito se'n va adonar i el caos es va apoderar del Cupra Arena. L'streamer andorrà va abandonar la cabina per baixar al camp i cridar a Gerard Piqué, que era a la tribuna: "No se sap les normes, és una vergonya!".
  • El president de la competició va decidir que s'havien de tornar a jugar correctament els dos minuts de la carta i tornar del 2-2 a l'1-1 previ, solució que no va agradar ningú. "Que li hagin d'explicar una norma a l'àrbitre enmig del partit és terrible", coincidien Spurs i Guarnizo.

Reaccions: La polèmica ha monopolitzat el darrer 'After Kings', la trobada on els organitzadors i els presidents dels clubs comenten com ha anat la jornada.

  • Guarnizo i Piqué se les han tingut directament. "Qui ha tingut una actitud hostil ha estat ell, dient 'soc qui mana, soc el president i es fa el que jo digui'", li ha retret el mexicà. "Juan, si no hi soc, m'haguessis criticat per no donar la cara, i si hi soc, també pel missatge. Has vingut a criticar tot el que dic", li ha respost l'exfutbolista.
  • Piqué també ha carregat contra Spurs: "La situació és alarmant per la vostra actitud. Nosaltres hem acceptat l'error de no explicar bé la norma a l'àrbitre, però si vosaltres haguéssiu tingut una actitud diferent, no seríem aquí amb la cara de cul que tenim tots".
  • Preguntat per Ibai pel fet que hagi marxat del grup de Whatsapp que tenen, Piqué ha dit estar "zero afectat". "Me la pela. Demà me'n vaig i que segueixi un altre amb la lliga", ha reblat, missatge interpretat com una "amenaça" per la resta d'streamers.
  • A més, ha llançat un dur ultimàtum: "Qui amenaci, se'l fa fora de la competició. Penseu-vos-ho bé". I ha afegit: "Hem anat d'advertència en advertència i no ha funcionat. Doncs ens posarem seriosos. Jugador, entrenador o president que es dirigeixi a la tribuna, sancionat amb una groga directament. On som, al torneig del poble?".
  • Gerard Romero, de Jijantes FC, ha protagonitzat un altre moment carregat de tensió quan Piqué li ha retret que es queixés per un comentari del caster. Pots recuperar el moment en aquest vídeo.

La sanció: El Rayo de Barcelona jugarà amb un jugador menys durant els cinc primers minuts del partit de la jornada vuit. És la 'multa' imposada a Spursito per saltar al camp indignat; ell l'ha acatat malgrat dir que ho tornaria a fer si es repeteix la situació.

A partir d'ara: Gerard Piqué i Oriol Querol, CEO de la Kings League, han anunciat un enduriment de la normativa i alguns canvis en l'arbitratge.

  • Fer gestos o cridar cap a la tribuna de Piqué i Querol serà mereixedor de sanció.
  • La competició no tolerarà "amenaces" i expulsarà per sempre els presidents que les facin.
  • Se sancionarà amb targeta groga les faltes de respecte a l'àrbitre, com "poca vergonya" (les grogues comporten una expulsió de dos minuts).
  • Les banquetes estaran limitades a vuit persones, només jugadors i membres de l'staff. Tots hauran d'estar asseguts a excepció de l'entrenador.
  • Cada equip podrà demanar dos cops el VAR (i no una) perquè l'àrbitre revisi la jugada; serà un cop a cada part.
  • Quatre àrbitres dirigiran els partits en comptes dels tres habituals.

Per acabar: Tot plegat contrasta amb un dels millors moments que es va viure divendres, quan Iker Casillas, president del club 1K, va anunciar 'volant' que jugaria aquesta jornada, i va rebre una bona cleca de l'entrenador que li va treure la titularitat del Reial Madrid, Jose Mourinho.