Fanzone
L'àrbitre Xavier Estrada Fernández
Foto: L'àrbitre Xavier Estrada Fernández | Europa Press
Cas Negreira

L'àrbitre Estrada Fernández es querella contra Negreira per presumpta corrupció esportiva

Temps de lectura: 2 minuts
L'àrbitre Xavier Estrada Fernández
Foto: L'àrbitre Xavier Estrada Fernández | Europa Press

L'àrbitre Xavier Estrada Fernández s'ha querellat contra l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) José María Enríquez Negreira per presumpta corrupció esportiva o frau esportiu en pagaments per assessorar el FC Barcelona.

Per què és important? És el primer col·legiat en actiu en presentar una querella contra Negreira després de l'escàndol.

En detall: La querella exposa que Negreira va prestar serveis d'assessorament i seguiment arbitral "amb l'objectiu de garantir un arbitratge favorable als interessos del FC Barcelona" mentre era vicepresident del Comitè Arbitral, en diferents temporades des de 2003 fins a 2018.

  • El document explica que l'àrbitre va facturar aquests treballs a través de la seva empresa DASNIL 95 SL i afegeix que entre 2016 i 2018 va facturar i va cobrar del Barça 1.392.680 euros.
  • La querella d'Estrada també s'adreça contra el fill de Negreira, Javier Enríquez Romero, que era gerent de la mercantil.
  • Estrada considera que els fets denunciats atempten contra la transparència del futbol professional, el bon nom dels àrbitres i la integritat que ha de guiar el comportament del col·lectiu.

Qui és? Estrada ha exercit com a àrbitre de futbol en primera divisió i, des de finals de la temporada 2020-2021, no exerceix com a àrbitre de camp però sí com a VAR.

Context: La fiscalia investiga la societat de l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres que va rebre pagaments del Barça per assessorament mentre exercia el càrrec.

  • La investigació es va iniciar arran d'una inspecció fiscal d'1,4 milions pagats pel F.C. Barcelona a l'empresa DASNIL 95 entre el 2016 i el 2018.
  • El club va pagar a l'empresa 532.728,02 euros l'any 2016, 541.752 euros el 2017 i 318.200 euros l'any 2018.
  • L'últim pagament coincideix amb la sortida d'Enríquez Negreira de la institució.

Finalment, més problemes pel Barça. L'expresident del Barça Josep Maria Bartomeu hauria usat empreses pantalla per desviar fons del club i pagar factures inventades a periodistes. Segons ha destapat The Objective, Bartomeu pagava copioses sumes de diners a periodistes per blindar la seva imatge i difamar a rivals a les eleccions i figures del club com jugadors.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Futbol Cas Negreira