Fanzone
El Atlético al derbi contra el Real Madrid
Foto: El Atlético al derbi contra el Real Madrid | EFE/Rodrigo Jiménez
Cas Negreira

L'àrbitre que es va querellar pel cas Negreira, al VAR del Real Madrid-Atlético

Temps de lectura: 2 minuts
El Atlético al derbi contra el Real Madrid
Foto: El Atlético al derbi contra el Real Madrid | EFE/Rodrigo Jiménez

El derbi entre Real Madrid i Atlético de Madrid va acabar amb molta polèmica i queixes cap al VAR, vigilat per un col·legiat que ha estat al focus mediàtic… 

Per què és important? Xavier Estrada Fernández, l'àrbitre que es va querellar pel Cas Negreira, va ser, junt amb Jaime Latre, l'encarregat al derbi madrileny del Videoarbitratge (VAR), el qual no va estar exempt de controvèrsia. Finalment, el Madrid, jugant contra 10, va poder rascar un empat.  

Les polèmiques: 

  • Al minut 5, la pilota va tocar les mans de Valverde a l'àrea de Courtois. Gil Manzano va considerar que no hi havia penal, en ser de rebot.
  • Correa va ser expulsat amb vermella directa per una disputa amb Rüdiger i l'acció no es va revisar.

Què diu la normativa del VAR? Ha d'intervenir en targetes vermelles clares, si és un error obvi i manifest, però és el col·legiat qui té la decisió final. 

D'on venim? Estrada Fernández, es va querellar contra l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), Negreira, per presumpta corrupció esportiva amb el Barça, convertint-se en el primer col·legiat en actiu en fer-ho.

Les reaccions: L'equip vermell-i-blanc va mostrar el seu enuig en finalitzar el partit.

  • El Cholo va dir “que Rüdiger va exagerar i finalment va tenir premi. Si expulsessin jugadors per aquestes accions, no jugaria ningú”. 
  • Griezmann, que “ja hi havia prou” i Oblack que “si cada derbi ens expulsen un jugador, millor començar directament amb 10”. 
  • L'Atlético va publicar una fotografia on es veia la ferida de Correa (el suposat agressor) després que Nacho li xafés la cama, acció, tampoc revisada.

-

A més: Els matalassers han llençat aquesta tarda un comunicat on consideraven que “No podem normalitzar el que és anormal. És lamentable! Sempre patim aquest tipus d'actuacions contra aquest equip per la pressió que s'exerceix permanentment sobre el col·lectiu arbitral”

Visió global: Enmig de la polèmica pel Cas Negreira, ahir, per primer cop, el Real Madrid es va mullar dient que “cal respectar els temps de la justícia i esperar que concloguin les investigacions”. 

  • Els blancs havien mantingut silenci per les investigacions i no s'havien sumat al comunicat conjunt dels equips de la Lliga, condemnant els fets.
Categoria: Fanzone