Fanzone
Xavi al Bernabéu
Foto: Xavi al Bernabéu | EFE/Kiko Huesca
Real Madrid (0-1) Barça

Xavi, satisfet: "No podem presumir del 'com', però hem minimitzat el Madrid

Temps de lectura: 2 minuts
Xavi al Bernabéu
Foto: Xavi al Bernabéu | EFE/Kiko Huesca

El Barça era conscient de les seves limitacions i ha actuat en conseqüència. Un equip més pràctic que excel·lent sobreviu al Bernabéu. Així ha estat el tècnic culer, Xavi Hernández, a la roda de premsa.

Per què és important? El Barça es converteix en un equip que s'atrinxera a l'àrea per destrossar l'estabilitat emocional d'un Madrid que no li surt res. Així, els culers guanyen gràcies a un gol en pròpia de Militao (0-1) i Xavi treu pit del treball defensiu de l'equip.

Què ha dit Xavi? 

  • “El pla era tenir possessions llargues, dominar el partit amb pilota, però bé, tens davant el Madrid, és com a Europa. Volíem defensar amb la pilota, però no hem pogut, hem tingut pèrdues innecessàries i no hem tingut la pausa. Però el segon objectiu era defensar sense pilota i hem estat extraordinaris".
  • “Avui no podem presumir del 'com', volem controlar el partit; això no obstant, el rival ens porta a un escenari que hem de controlar també, s'ha de valorar com hem defensat". 
  • "Si haguéssim perdut tampoc passa res, no estem a la final, queda un altre partit, però hem donat la cara. Sí que és veritat que hem guanyat, però a l'abril es veurà”.
  • “Tant de bo la victòria serveixi per apujar la moral de diumenge contra el València, però és una altra competició" (La Lliga)
  • "El Madrid ens ha dominat amb pilota; tanmateix, els hem minimitzat, no ha generat ocasions clares".

Visió global: Ancelotti visiblement enutjat, ha dit que “el Barça no ha merescut guanyar, és bastant obvi. No hem tingut oportunitat, però crec que ha estat pel que fa a la pressió alta un dels nostres millors partits”. 

A més: Busquets ha dit que: Hem competit molt bé, sí que és cert que ens ha costat mantenir el nostre estil; tanmateix, hem estat solidaris i ara queda la tornada.”

  • "Crec que l'equip ha fet un esforç molt gran, ells (El Madrid) han fet centres sense perill. Ens hauria agradat tenir la possessió, però no hem estat còmodes. Ara a seguir i guanyar els 90 minuts vinents". 

Situació actual: Després d'un partit més solidari que sublim, els culers treuen or i un petit avantatge abans de la tornada del 5 d'abril.