Fanzone
Florentino Pérez, president del Madrid, i Joan Laporta, president del Barça
Foto: Florentino Pérez, president del Madrid, i Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Corrupció a l'esport

El Madrid es personarà en la causa contra el Barça pel 'cas Negreira'

Actualitzat: Dissabte, 11 de març de 2023. 16:09
Temps de lectura: 2 minuts
Florentino Pérez, president del Madrid, i Joan Laporta, president del Barça
Foto: Florentino Pérez, president del Madrid, i Joan Laporta, president del Barça | Europa Press

El president del Madrid, Florentino Pérez, ha convocat la Junta Directiva del club blanc per pronunciar-se i decidir "accions" sobre el 'cas Negreira'. Segons TVE, anunciarà la seva personació a la causa contra el Barça.

Per què és important? El cas posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Al detall:

  • Florentino ha convocat "amb caràcter urgent" la Junta Directiva del Madrid en una reunió que tindrà lloc diumenge 12 de març a les 12.
  • A la trobada, decidiran "les accions que el Real Madrid estimi oportunes en relació a l'assumpte".
  • En aquest sentit, TVE avancen que la Junta Directiva ultimarà la seva decisió de personar-se com a part afectada pel presumpte arbitratge favorable al Barça.

Què diuen?

  • En un comunicat, el club justifica la reunió davant de "la gravetat de les acusacions formulades per la Fiscalia contra el FC Barcelona i dos dels seus presidents per sospites fundades de corrupció i les seves relacions" amb Negreira.

D'on venim: El club blanc era l'únic de la Primera Divisió de LaLiga que encara no s'havia pronunciat pel cas, cosa que l'ha fet mereixedor de crítiques. La resta va expressar la seva "repulsa" pels pagaments en un comunicat conjunt, sense la firma ni del Barça ni del Madrid.

Context: 

  • La denúncia de la Fiscalia va dirigida contra els expresidents del Barça Sandro Rosell i Josepp Maria Bartomeu; també contra el mateix Negreira i els exdirectius Òscar Grau i Albert Soler.
  • El Ministeri Públic els acusa de presumptes delictes de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, administració deslleial i falsedat documental.

Previsions: Coneixerem la posició del Real Madrid aquest diumenge 12 de març, a partir del migdia.