Fanzone
Joan Laporta, president del FC Barcelona
Foto: Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
Corrupció a l'esport

Laporta demana calma i respon a Florentino: "Molts hauran de rectificar"

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Laporta, president del FC Barcelona
Foto: Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s'ha pronunciat amb dard inclòs a Florentino Pérez després que el Real Madrid hagi anunciat que es personarà a la causa com a part afectada pel 'cas Negreira'.

Per què és important? L'escàndol posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. La Fiscalia ha denunciat el Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Negreira.

Què diu Laporta? El mandatari ha publicat un missatge a Twitter una hora després per dirigir-se als socis i aficionats culers, i ha deixat anar un parell de dards al president del Madrid, Florentino Pérez.

  • "Culers, estigueu tranquils. El Barça és innocent del que se l’acusa i víctima d’una campanya contra la seva honorabilitat", comença la publicació.
  • Una campanya en la qual "ara ja hi són tots", en referència als blancs. "Cap sorpresa, defensarem el Barça i demostrarem la innocència del Club".
  • "Molts hauran de rectificar", i tanca el tweet amb el hashtag del lema del club '#TotsUnitsFemForça'.

Què diu el Madrid? En un comunicat també publicat aquest diumenge 12 de març...

  • "La Junta Directiva ha pres coneixement de les greus acusacions formulades per la Fiscalia de Barcelona contra el FC Barcelona, dos dels seus presidents, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, i els exdirectius Albert Soler i Òscar Grau, en el marc de les relacions entaulades pel club amb qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira".
  • "El Real Madrid manifesta la seva profunda preocupació sobre la gravetat dels fets i reitera la seva plena confiança en l'acció de la justícia, i ha acordat que, en defensa dels seus legítims interessos, es personarà en el procediment quan el jutge l'obri a les parts perjudicades", clou el comunicat.

Context:

  • La denúncia de la Fiscalia va dirigida contra els expresidents del Barça Sandro Rosell i Josepp Maria Bartomeu; també contra el mateix Negreira i els exdirectius Òscar Grau i Albert Soler.
  • El Ministeri Públic els acusa de presumptes delictes de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, administració deslleial i falsedat documental.