Fanzone
Joan Laporta i Florentino Pérez
Foto: Joan Laporta i Florentino Pérez | Alberto Estévez. EFE
Cas Negreira

Què suposa pel Barça que el Madrid es personi pel Cas Negreira?

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Laporta i Florentino Pérez
Foto: Joan Laporta i Florentino Pérez | Alberto Estévez. EFE

Pressió del soci, de la Lliga o de la premsa, però el Madrid finalment va decidir personar-se contra el Barça pel cas Negreira, una elecció que pot suposar el trencament definitiu amb el seu company de negocis, Joan Laporta.

Per què és important? El Madrid anunciava aquest diumenge una notícia que sacsejaria el futbol i dinamitaria les relacions institucionals amb el Barça: personar-se contra l'entitat blaugrana pel cas Negreira. Però, quines implicacions té realment? 

D'on venim? Aquest divendres la Fiscalia va presentar una denúncia per corrupció arbitral contra el Barça, Enríquez Negreira i els exdirectius culers (Joan Gaspart, Sandro Rossell, Josep Maria Bartomeu, Òscar Grau i Albert Soler). 

Situació actual 

  • En primer lloc, la denúncia de la Fiscalia ha de ser admesa pel jutge per començar el procés penal. Si ho fa, el mateix jutge decidirà si qui vol personar-se (el Madrid) ha estat perjudicat, per acceptar, o no, que ho faci. 
  • Si es confirma, els blancs tindrien accés al sumari complet del cas, a més del dret a presentar proves i testimonis, presenciar declaracions dels imputats, interposar recursos i demanar indemnitzacions o condemnes pels denunciats.

Tot i que La Lliga també vol personar-se, el Madrid presentaria una acusació al marge de l'entitat de Tebas.

  • Si la RFEF vol intervenir, haurà de fer el mateix, ja que els delictes han prescrit per la via esportiva.
  • La UEFA, per la seva banda, guarda silenci, però podria negar al Barça disputar la Champions vinent. 

Les reaccions: Laporta ha demanat calma: “el Barça és innocent, molts hauran de rectificar”.

Visió global: Totes aquestes acusacions creuades entre el president del Real Madrid i del Barça tenen lloc a una setmana del Clàssic.

  • El Barça disputarà el diumenge vinent el seu partit a la Lliga contra els blancs. 
  • Tot i que Laporta i Florentino s'han unit professionalment amb projectes com la Superlliga o amb les seves disputes amb Tebas, sembla que la posició del Madrid podria haver-se carregat les bones relacions institucionals.