Fanzone
El Barça celebrant el gol de Raphinha
Foto: El Barça celebrant el gol de Raphinha | EFE / Luis Tejido.
Athletic Club (0-1) Barça

Les claus de la primera part: El Barça viu de Raphinha i San Mamés invoca Negreira

Temps de lectura: 2 minuts
El Barça celebrant el gol de Raphinha
Foto: El Barça celebrant el gol de Raphinha | EFE / Luis Tejido.

L'escàndol Negreira no anava a quedar-se en els despatxos, més aviat, centraria l'atenció de les protestes a San Mamés, mentre el Barça doblegaria l'Athletic amb Raphinha, a l'últim sospir (0-1)

Per què és important? Els bascos oloraven la sang i anaven a mossegar a un Barça que no tenia al cap desestabilitzar-se en el camp per tot el que li esquitxava fora.  Els culers van amansir als lleons per sortir del bucle amb el gol de Raphinha.  

Els motius 

  • Ferran volia que tota la polèmica del penal amb Ansu Fati s'oblidés i repetir el gol en aquell estadi on es va estrenar com a blaugrana, després d'una jugada d'un omnipresent Lewandowski, qui tornava a l'equip per recuperar la seva virtut amb el gol. 
  • Tots dos equips anaven a asfixiar-se entre ells. El partit es va convertir en una batalla per domar la pilota enmig de l'electricitat que generaven i fins a Busquets s'atrevia a desafiar a la porteria de l'Athletic.
  • El Barça arribava a l'àrea per agitar el marcador, però Berenguer gairebé donava l'ensurt en una contra després de la falta de comunicació de Koundé amb Ter Stegen.
  • Els germans Williams serien un maldecap per a una defensa blaugrana, minvada sense Araujo.
  • A San Mamés volarien bitllets amb la paraula ‘màfia’ i càntics de ‘anireu a segona’, per Negreira. 
  • Mentrestant, el pal evitaria el gol dels bascos i el Barça se saturaria de cara al gol, acusat de l'absència d'un imprescindible Pedri. 
  • Al darrer sospir, Raphinha faria el primer, i els culers s'oblidarien dels dimonis mentre San Mamés s'esbroncaria pel que considerarien mà després d'un rebot sobre Christensen.

L'anècdota: Gil Manzano va xiular-li una falta a Gavi per posar en risc la seva pròpia integritat. El migcampista es va llençar a terra amb el cap per robar una pilota. 

D'on venim? 

Tot i això, no podrà comptar encara amb el desbordament de Dembélé, el lideratge d'Araujo (sancionat), ni amb Pedri, com a principal valedor per a desembussar partits.