Fanzone
El Barça celebra un triomf essencial a la Lliga
LaLiga

1X1 de l'Athletic-FC.Barcelona: Un Barça compromès fa un pas de gegant cap a la Lliga

Temps de lectura: 7 minuts

Un Barça poc brillant, però compromès ha fet un pas de gegant per guanyar aquesta lliga en guanyar contra l'Athletic Club de Bilbao en un partit d'alt voltatge a San Mamés.

Què en sabem? El Barça ha triomfat en un partit molt disputat contra l'Athletic Club de Bilbao, en una actuació que no passarà a la història de l'estil, però sí que ha transmès emocions fortes a l'aficionat. El "Xavinaccio" s'ha tornat a imposar en uns últims minuts agònics, on les mans de Ter Stegen, el cap de Marcos Alonso i els ulls que tot ho veuen del VAR han assegurat una victòria crucial. Repassem els protagonistes:

Ter Stegen: Samsó.

• Partit heroic del porter alemany. A la primera part ha donat seguretat en les pilotes creuades i amb el joc de peus i ha hagut de desviar amb encert una gran jugada de perill.
  • En la segona part s'ha multiplicat davant l'assetjament dels bascos i ha salvat dues ocasions de mèrit.
  • Un altre "Clean Sheet" en aquest gran any de Ter Stegen: El cabell nou i un genoll curat li han portat agilitat, confiança i seguretat.

Sergi Roberto: Feble.

• La baula més feble de la defensa blaugrana. L'estratègia de l'Athletic Club es va bolcar a la primera part constantment pel seu costat, en identificar les mancances del lateral de Reus, que són manifestes.
  • la seva displicència en dues accions en fase de construcció, en zona defensiva, gairebé costen un ensurt a l'equip culer; per sort, l'Athletic Club té molt poc gol.

Christensen: Líder.

• Actuació fantàstica del danès, una vegada més. La seva capacitat de concentració, de correcció i de lideratge emocional van ser claus en un partit molt exigent.
  • Performance brutal d'una de les grans sorpreses positives d'aquest curs a l'equip blaugrana. Si ningú no ho fa malbé, estem davant d'un central d'època a Can Barça.

Koundé: Atribulat.

• Actuació amb clarobscurs del central francès. A la primera part va patir en excés, en vista de la deficient producció ofensiva basca. Se'l va veure insegur i va estar a punt de tornar-la a embolicar en una acció defensiva poc convincent amb Ter Stegen, que va acabar en ocasió clara de l'Athletic Club.
    A la segona part la seva transformació va ser notòria i es va créixer davant les adversitats. Va tancar la seva zona amb gran efectivitat i va ser un dels grans responsables d'una altra porteria a zero.
  • Potser el seu nivell de performance no està a l'altura del que esperen els culers, però la seva capacitat de creixement en les condicions més adverses són prometedores.

Balde: Essencial.

• Partit definitiu del jove lateral del planter. Líder en totes les estadístiques, tant ofensives com defensives, ha deixat clar que és jugador per a tot el camp, i per a tots els camps.
  • A la primera part es va projectar amb molt de perill en atac, servint una gran assistència que Lewandowski va malmetre. A la segona part va saber patir i va ser un dels jugadors que millor va saber suportar l'exigència física de l'assetjament dels del Botxo.

Busquets: Supervivent.

• Partit de pura supervivència i compromís del migcampista de Badia. A la primera part va impartir magisteri a la medul·lar, amb una assistència a Raphinha, que pot valdre una lliga.
  • A la segona part va patir molt, massa: Va mostrar el seu esperit en tot moment, però va tornar a sortir retratat en un parell de contres a les quals no va poder ni somiar en aturar-les. Va tornar a oferir als seus "haters" una foto impròpia per la seva deficient condició física, aquest cop agarrant de forma grollera a Iñaki Williams.
  • La responsabilitat dels seus últims minuts molt deficients no és seva, en realitat: és de Xavi, que no s'atreveix a substituir-lo quan és notori que no pot aguantar més el ritme del partit.

Gavi: Brau.

• Partit superlatiu en la part física i emocional. El de la pedrera va aportar el nivell d'agressivitat requerit en un partit d'alt voltatge.
    Els àrbitres no li tenen gaire simpatia, Gil Manzano no és una excepció, i va haver d'aguantar faltes sense parar i sense xiular, però va saber administrar el grau ideal de rebel·lió i agressivitat.
  • Cada partit deixa un pòster de la seva capacitat de lluita i compromís: El d'avui, jugant-se literalment el cap amb una jugada arran de gespa, és quasi insuperable.

De Jong: Meniflu

• Partir amb dues cares del migcampista holandès. A la primera part va saber estar a l'altura del partit, sempre oferint una solució en construcció de joc i trencant línies amb joc vertical i preciosista.
    A la segona part es va esfondrar i es va veure atropellat per la intensitat del partit, al qual no va saber donar la resposta adequada.
  • Va sortir a la foto de l'empat frustrat de l'Athletic, en una acció molt desafortunada per la seva banda, però Muniain la va tocar clarament amb el braç i el VAR va intervenir.

Raphinha: Crescut.

• Partit molt notable del brasiler, que fa temps que oposita a la titularitat permanent per la banda, i fins i tot a ser considerat un dels jugadors franquícia.
  • Actuació convincent tant en fase ofensiva com si considerem la seva aportació en defensa. Decisiu en marcar un gol que pot valdre una lliga.

Lewandowski: Maldestre

• Un altre partit decebedor del davanter polonès. Va lluitar contra la defensa en condicions molt difícils, sense intervenir en el joc ni rebre gaires passis de qualitat.
  • Va fallar dues ocasions clares de gol, una per un control impropi de la seva qualitat, quan el resultat era d'empat a zero.
  • Continua la travessia pel desert de cara a porta, però el seu compromís en fase de primera contenció en sortida ofensiva, i en la pressió va ser emocionant.

Ferran: Desconnectat.

• Un altre partit trasbalsant del jugador culer, que no va saber prendre-li la temperatura al matx. Totalment desconnectat en fase ofensiva, i deficient en fase de pressió després de pèrdua.
    Avui el valencià va donar la de sorra, i no va saber adaptar-se a un partit de màxima pressió, perdent moltíssimes pilotes i sent transparent en la col·laboració defensiva.

Kessié: Lent.

• Nivell de performance deficient del ghanès en unes circumstàncies de màxima pressió: Va sortir al camp per amarrar el resultat i amb ell al camp és quan l'equip blaugrana va patir més en defensa.
  • Va ser constantment superat en velocitat i intensitat i no va aportar ni pausa en atac ni alt nivell de pressió en defensa. No es va oferir en construcció ofensiva ni va fer passades de qualitat, sent superat constantment en velocitat pels davanters bascos.
  • El seu ritme flegmàtic no s'adapta a partits de màxima exigència, i encara menys si surt des de la banqueta.

Marcos Alonso: Gèlid.

• És un jugador de fredor exasperant, molt més en un partit calent com el d'avui. Així i tot, ha tingut la sort de cara i l'encert de desviar amb la cara l'ocasió més clara dels bascos quan tothom ja demanava l'hora.
  • La seva acció defensiva, meitat encert, meitat sort, pot ser decisiva pel destí de la lliga, cada cop amb un color més blaugrana.

Alarcón: Talismà.

• El de la pedrera va sortir per perdre temps, però la seva sortida no va ser acompanyada per un daltabaix a l'equip amb el qual es va guanyant l'afecte de l'aficionat.

Ansu Fati: inoperant.

• Un altre partit fred, intranscendent i decebedor d'un jugador que hauria de "mossegar" quan surt i aportar un plus d'agressivitat tan ofensiva com defensivament, però que no fica la cama, ni decideix en atac.
Categoria: Fanzone