Fanzone
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash
Corrupció a l'esport

El Govern espanyol també es personarà al 'cas Negreira' contra el Barça

Temps de lectura: 3 minuts
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha anunciat aquest dilluns que es personarà en el 'cas Negreira' en el "moment oportú", després que també ho hagi anunciat el Reial Madrid de Florentino Pérez.

Per què és important? L'escàndol posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. La Fiscalia ha denunciat el Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Negreira.

Al detall:

  • L'òrgan dependent del govern espanyol ha explicat que sol·licitarà personar-se en la causa quan el jutjat admeti la denúncia de Fiscalia a tràmit.
  • Al CSD li "preocupa" el cas pel "descrèdit" que pot suposar a l'esport espanyol, i desconfia dels pagaments a Negreira perquè "un club no paga així, per res, al vicepresident dels àrbitres".
  • Per tot això, el president del CSD ha demanat al Barça explicacions.

Què diuen?

  • Franco, en declaracions a Telecinco, ha assegurat: "La intenció del CSD és personar-se però en el moment oportú, perquè no s'ha d'oblidar que la Fiscalia ha denunciat davant d'un Jutjat d'Instrucció, aquest jutjat ha d'admetre-ho a tràmit i allà serà quan nosaltres, amb els nostres serveis jurídics, ens personem ja en aquesta causa".
  • Sobre per què han tardat tant a comunicar que es personaran, ha afirmat que "cal deixar que les institucions funcionin, que estan funcionant molt bé. El tema sorgeix a l'Agència Tributària, va passar a Fiscalía i ells han decidit denunciar-ho. Veurem si el Jutjat d'Instrucció l'admet a tràmit, seguirem el procés lògic".
  • "Em preocupa aquest cas perquè a l'esport espanyol no li va bé, li va malament. El que és dolent per al futbol, és dolent per a l'esport espanyol. Un club no paga així per res el vicepresident dels àrbitres. És veritat que cal investigar-ho".
  • "Li demanaria al FC Barcelona un tipus d'aclariment, que diguin què ha passat. Podria no ser tan greu com es fa veure, però el tema és molt lleig i ens preocupa i suposa un descrèdit per a l'esport i futbol espanyol".
  • "Demano al senyor Laporta que ens aclareixi d'una vegada què és el que ha passat, si hi ha coses que les desconeixem, que les digui. La massa social del FC Barcelona també mereix una explicació".

A més: Respecte que l'exdirector general del CSD, Albert Soler, estigui implicat en el 'cas Negreira', ha assegurat que no té res a veure amb la seva sortida del CSD. "No sé si Albert Soler el sabia o no, jo ho desconeixia totalment. Però quan surt el cas, el senyor Soler no estava ja en el CSD", ha apuntat.