Fanzone
Ronald Araujo a la Lliga Santander
Foto: Ronald Araujo a la Lliga Santander | AFP7 / Europa Press
El Clàssic

La brutal dada d'Araujo que multiplica les possibilitats del Barça al Clàssic

Temps de lectura: 2 minuts
Ronald Araujo a la Lliga Santander
Foto: Ronald Araujo a la Lliga Santander | AFP7 / Europa Press

Ronald Araujo és patrimoni del Barça i a unes hores del Clàssic, Xavi sap que a més de ser el seu líder a la gespa, és una bona assegurança. 

Per què és important? El Barça viurà un duel d'alt voltatge contra el Reial Madrid aquest diumenge a les 21.00 h. Enmig d'un partit determinant per a la Lliga, els culers s'encomanen a Araujo i la seva brutal dada contra els blancs.

El motiu: Des que Araujo juga com a lateral dret per frenar Vinicius, el Barça no ha perdut contra els blancs i el brasiler s'ha quedat sense pólvora. 

Què sabem? 

  • El primer xoc entre Ronald i 'Vini' va ser a la Lliga 2020/21. L'uruguaià jugava de central i el brasiler es va convertir en el maldecap de Mingueza per la banda. 
  • A la Supercopa del 2022, Dani Alves va ser qui ho va intentar, però no va evitar el gol de Vinicius. 
  • A la temporada 21/22 El Clàssic s'havia convertit en un maldecap i el Barça, amb aquella habitual frase de ‘estem en reconstrucció’, arribava al Bernabéu. Contra tot pronòstic, Xavi experimentaria amb Araujo per frenar Vinicius. El final tots els coneixen: un 0-4 difícil d'oblidar per Ancelotti i els culers deixarien una lliçó de futbol magistral. 
  • Aquest curs a la Lliga, el record del 0-4 va pesar massa per a un equip que no va saber sobreviure al Bernabéu sense Araujo, lesionat. Els blancs sortien triomfants amb un 3-1.
  • Arribaria la Supercopa d'aquest gener, i Ronald repetiria rol per neutralitzar 'Vini'. El Madrid sofriria un desfermat Gavi i una derrota a una final, aquells partits en els quals estan tan acostumats a guanyar. 

A més: L'últim record blaugrana del Clàssic va ser a la Copa.

  • Els culers no van deixar excel·lència futbolística, però sí que van ser capaços de sobreviure al Bernabéu i Araujo, un cop més, de fer-se immens contra Vinicius. 

Visió global: Xavi disputarà el duel contra l'equip d'Ancelotti sense Dembélé i sense Pedri.

  • David Alaba és la baixa sensible dels blancs, i Benzema, qui es va retirar coixejant a la Champions, va reconèixer que es tractava sols d'un cop dur. 
Categoria: Fanzone