Fanzone
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | Europa Press
Cas Negreira

Laporta contraataca: presenta demandes contra periodistes pel 'cas Negreira'

Temps de lectura: 2 minuts
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | Europa Press

Mentre es van coneixent detalls del contingut del sumari i les conclusions d'Hisenda sobre el 'cas Negreira', el Barça no es queda de braços plegats i contraataca per defensar-se de les acusacions.

Per què és important? L'escàndol posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. La Fiscalia ha denunciat el Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Negreira.

Què en sabem? El club blaugrana ha presentat cinc demandes per difamació contra periodistes i mitjans de comunicació en entendre que van tacar la imatge de l'entitat barcelonista en parlar del 'cas Negreira'.

  • Està previst que en presenti quatre més aquest dijous i n'està preparant cinc més, segons ha avançat el diari Sport.
  • Serien un total de 14 demandes i es desconeix els noms dels denunciants.

A la pràctica: El Barça també vol que els socis prenguin part d'aquest contraatac i habilitarà un e-mail perquè enviïn informació sobre mitjans que puguin ser analitzats després pel mateix club i posar posteriorment una demanda.

Què diu? El president Joan Laporta ja va fer unes declaracions abans del Clàssic en què animava a l'afició a anar al Camp Nou i oblidar-se de tot el cas.

  • "Veniu a animar l'equip més que mai. Tenim una gran oportunitat per acostar-nos a l'objectiu d'aquesta temporada, que és guanyar la Lliga", va avisar.
  • "La campanya que estem patint no és casualitat. No en tingueu cap dubte: ens defensarem. I no només ens defensarem, atacarem", va explicar.

Context: Un jutge investiga el Barça pel cas Negreria, els suposats pagaments de més de 7 milions d'euros a l'exàrbitre José María Enríquez Negreira.

  • La magistrada acorda que la Guàrdia Civil practiqui les diligències oportunes per tal d’esbrinar els motius dels pagaments del FC Barcelona a les empreses i les persones implicades en el procediment.
Categoria: Fanzone