Fanzone
Spotify Camp Nou
Foto: Spotify Camp Nou | Europa Press
Cas Negreira

La UEFA obre una investigació al Barça pel 'cas Negreira'

Temps de lectura: 2 minuts
Spotify Camp Nou
Foto: Spotify Camp Nou | Europa Press

La UEFA, l'organisme que regula el futbol europeu, ha anunciat aquest dijous que obrirà una investigació al FC Barcelona pel 'cas Negreira'. En un breu comunicat, la UEFA fa referència a l'article 31.4 del seu reglament disciplinari per començar a investigar en el club blaugrana.

Per què és important? La Fiscalia va denunciar el Barça per corrupció arbitral i ara l'entitat blaugrana ha d'afrontar unes conseqüències esportives sense precedents en el futbol espanyol, les quals també poden generar-li problemes a la Champions.

Què sabem? "D'acord amb l'article 31 (4) del Reglament Disciplinari de la UEFA, els inspectors d'Ètica i Disciplina de la UEFA han estat designats avui per dur a terme una investigació sobre una possible violació del marc legal de la UEFA per part del FC Barcelona en relació amb l'anomenat 'Cas Negreira'", ha anunciat l'organisme.

  • De moment, la UEFA no ha donat més detalls i tan sols ha confirmat l'obertura de la investigació contra el club blaugrana.
  • L'organisme parla d'una possible "violació legal" de les lleis de la UEFA i insisteix que arribaran fins al final de la investigació.

Què esperar? El club de Laporta podria arribar a ser sancionat per la UEFA si aquest organisme considera que hi ha irregularitats que atempten contra el seu codi disciplinari.

  • El Barça podria quedar-se sense la Champions l'any següent, però els efectes no seran immediats.
  • Quan finalitzi la competició 2022/23, el club rebrà per part de la UEFA els documents d'admissió a la Champions per al pròxim curs. En aquests, el FCB haurà de registrar la seva situació judicial. 
  • La UEFA explica en el seu reglament que "si un club té implicacions directes o indirectes, en activitats per organitzar o influir en el resultat d'un partit nacional o internacional, el declararà no elegible per participar en la competició”, una sanció efectiva durant una temporada. 

A la pràctica: El lletrat expert en dret penal i esportiu Jacinto Vicente va assegurar a Rac1 que la UEFA ja està "tractant" el cas Negreira "per una raó reputacional". I està meditant la "inelegibilitat" del FC Barcelona per a competicions continentals, que podria fer-se efectiva de cara a la pròxima temporada.

  • Tanmateix, va donar un respir als culers i ha dit que el club blaugrana pot recórrer la decisió de vet a Champions a instàncies esportives, com el TAS, i demanar una cautelar fins que hi hagi alguna sentència.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Barça Cas Negreira