Rolfö celebra el seu gol amb les companyes durant el xoc contra el Madrid a l'Estadi Johan Cruyff
Futbol

El Barça s'embutxaca el Clàssic femení i la lliga: a 13 punts del Madrid

Temps de lectura: 3 minuts

El FC Barcelona no ha fallat a la seva cita amb la victòria després d'aconseguir un treballat triomf (1-0) aquest dissabte davant del Real Madrid, en un Estadi Johan Cruyff ple fins a la bandera: ha firmat un nou rècord d'assistència.

Per què és important? La victòria de les futbolistes de Jonatan Giráldez suposa sentenciar als blancs i garantir-se virtualment la lliga després de posar-se a 13 punts d'avantatge del màxim rival.

En profunditat:

• Després d'uns primers instants de màxima igualtat, el conjunt blanc, que va anar de menys a més fins al descans, va acabar per aconseguir el control d'una primera part en la qual hi va haver acostaments per part dels dos equips.
  • El Barça va amenaçar primer amb les rematades d'Aitana Bonmatí i de Mapi León, tenint la més clara al cap de Crnogorcevic. Tanmateix, va ser Weir la que va deixar més sensació de perill, ajudada en part per unes molt participatives Linda Caicedo i Esther.
  • Ja en la segona part, el conjunt de Giráldez va voler fer un pas endvant amb un domini major, que aviat es va traduir en ocasions. Patri Guijarro va provar primer amb un potent xut des de la frontal per poc després posar-li un centre mesurat a Hansen, que tampoc no va arribar a veure porteria.
  • Tanmateix, va ser Rolfö la que va acabar trobant el premi del gol després del penal d'Athenea sobre Salma. La davantera sueca no va fallar des dels onze metres per avançar les seves i fer justícia en un xoc en el qual les locals ho estaven mereixent més.
  • Al final, la qualitat i l'experiència culers van acabar d'imposar-se per tancar el partit, en el qual el cansament de les blanques va acabar passant-los factura en els últims instants.

A la pràctica: El Barça li treu 13 punts a les segones amb set jornades (21 punts) per jugar-se.

Mentrestant: Amb aquest, el Madrid encadena tres partits sense guanyar i es complica la segona plaça de la Finetwork Liga F 2022-2023. Estan a només tres punts per sobre del tercer classificat, el Llevant UD, a falta que les granotes juguin el seu partit d'aquesta jornada.

D'on venim? El quadre culer arribava al partit després de la victòria (0-1) dimarts passat davant de la Roma en l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions.

Tanmateix: Molts seguidors d'Aitana, Paños, Mapi León i companyia s'hauran quedat amb les ganes de veure el xoc des de la grada. L'Estadi Johan Cruyff ha firmat un nou rècord d'assistència amb 5.569 espectadors; una xifra que hauria estat molt més alta si la Junta Directiva hagués preferit obrir el Camp Nou per al Clàssic femení en comptes de per a la Kings League

Categoria: Fanzone