Fanzone
La jugadora Irene Paredes amb la selecció espnayola
Foto: La jugadora Irene Paredes amb la selecció espnayola | Europa Press
Selecció

Irene Paredes torna a una llista de Jorge Vidal sense 'les 15'

Temps de lectura: 2 minuts
La jugadora Irene Paredes amb la selecció espnayola
Foto: La jugadora Irene Paredes amb la selecció espnayola | Europa Press

El retorn de la defensa del Barça, Irene Paredes, i la convocatòria d'Asun Martínez (València CF) i Jana Fernández (FC Barcelona) són les principals novetats de la llista publicada aquest divendres pels propers amistosos de la selecció.

Per què és important? El seleccionador espanyol, Jorge Vidal, recupera Paredes i farà debutar Jana Fernández, però continua sense comptar amb les futbolistes que van denunciar els mètodes de l'actual seleccionador, com Aitana, Patri o Sandra Paños, entre d'altres.

Què en sabem? La llista s'ha donat a conèixer aquest divendres pels pròxims partits amistosos contra Noregua i Xina, una llista on no apareixen cap de 'les 15' que es van rebel·lar.

  • Paredes no es trobava entre les futbolistes que van signar i enviar una carta a la Federació demanant no ser convocades per Vidal.
  • Tot i això, com a capitana de la selecció, va ser una de les portaveus del vestuari quan es van demanar millores a la Federació i, per tant, una de les futbolistes més assenyalades en el conflicte.

Què diuen? Vidal ha afirmat a la roda de premsa que Paredes "és una jugadora que està compromesa amb la selecció".

  • Preguntat sobre per què no li ha trucat en anteriors convocatòries, el seleccionador ha respost: "L'hem convocada ara perquè pensem que és el moment oportú".

D'on venim? Un total de 15 futbolistes de la Selecció espanyola van renunciar a jugar si no plegava l'actual seleccionador, Jorge Vilda. Les jugadores van enviar correus electrònics a la Reial Federació Espanyola de Futbol per comunicar el seu malestar.

  • Les jugadores asseguraven que no hi havia sintonia entre el grup i el cos tècnic, que el tracte personal no era adequat i que els mètodes d'entrenament estaven antiquats. 
  • La Federació, per la seva part, va aclarir que, d'acord amb la legislació espanyola, no presentar-se a la selecció és qualificat d'infracció molt greu i pot comportar sancions d'entre dos i cinc anys d'inhabilitació. 
Categoria: Fanzone