Fanzone
Messi al Camp Nou
Foto: Messi al Camp Nou | Efe
Barça

La via que estudia el Barça per 'saltar-se' el Fair Play i fitxar Messi

Temps de lectura: 2 minuts
Messi al Camp Nou
Foto: Messi al Camp Nou | Efe

"La relació de Messi i el Barça és d'enamorament mutu i les històries boniques han d'acabar bé", deixava caure aquest matí el vicepresident blaugrana Rafa Yuste. Unes paraules que desencadenarien tota mena d'especulació sobre un retrobament entre aquests amants. 

Per què és important? Les declaracions de Rafa Yuste sobre Leo Messi han generat un terratrèmol mediàtic i retornen la il·lusió que el 10 fitxi pel club de la seva vida. Però, la possibilitat és real amb la situació econòmica del Barça? 

En detall 

  • Rafa Yuste ha reconegut contactes amb l'entorn Messi i l'interès del Barça per fitxar-lo. El 10 finalitza contracte aquest 30 de juny amb el PSG i sembla que no hi hagi intenció de renovar.
  • Leo viuria el seu ‘last dance’ al Camp Nou després de la seva dolorosa sortida del club, tot i que Laporta li va assegurar la renovació.
  • Els problemes de 'fair play' salarial van obligar el club a deixar-lo anar, tot i que aquest darrer mercat d'estiu el FCB va activar les palanques per portar noves incorporacions. 

Què s'estudia? Tebas ja ha deixat clar per activa i per passiva que no els permetrà als culers activar cap palanca més i que han de quadrar comptes amb els 200 milions d'excessos de massa salarial (i el Barça encara no ha inscrit  Gavi i Balde amb el primer equip, ni fet efectives les renovacions com la d'Araujo). 

  • El Barça sap que no pot competir en diners amb clubs imperials com el PSG, o l'Aràbia Saudita, però si en l'àmbit emocional: el 10 va començar i acabaria a la seva casa.
  • Messi hauria d'adaptar-se a un salari residual, per fer cabuda al marge salarial. L'altra part del sou podria generar-se a partir que el 10 cobrés part del percentatge que generi amb la seva tornada (drets, marxandatge, patrocinis…). De fet, al PSG l'argentí ha portat fins a 10 patrocinadors nous. 

A més, als seus 36 anys, Messi sap que el seu rol és diferent, per exemple, no jugar tot, però sí aspirar a tot.

  • L'equip de Xavi encadena una dinàmica nacional molt positiva i l'arribada de Leo podria ser això que li falta al Barça per regnar a Europa després de tant de temps. Serà aquesta l'última trucada per al 10 i per al Barça?