Fanzone
Tebas, el president de la Lliga
Foto: Tebas, el president de la Lliga | Óscar J.Barroso/AFP7 / Europa Press
Cas Negreira

Tebas 'fica la pota' en presentar informació errònia contra el Barça

Temps de lectura: 2 minuts
Tebas, el president de la Lliga
Foto: Tebas, el president de la Lliga | Óscar J.Barroso/AFP7 / Europa Press

El president de la Lliga, Javier Tebas, 'la lia' després de presentar un document erroni a la Fiscalia, el qual implicava exdirectius del Barça per l'escàndol Negreira.

Per què important? Javier Tebas va enviar una documentació errònia a la Fiscalia sobre el cas Negreira, la qual implicava exdirigents del Barça i aquesta ha quedat desmentida, segons La Vanguardia. 

Què sabem? 

  • Javier Tebas, el president de la Lliga, va enviar a la Fiscalia un escrit per l'escàndol Negreira. Els documents, de Josep Contreras (exdirectiu del Barça) implicarien Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, en presumptes delictes d'administració deslleial. 
  • Tot i això, el document no correspon a la causa Negreira, sinó al cas Soule. Aquest investigava un presumpte enviament de fons de la RFEF d'Àngel Maria Villar, però no té relació amb el Cas Negreira. 
  • La informació l'han desmentit els familiars de Josep Contreras i han explicat que la identitat de les persones mencionades no té res a veure. L'exdirectiu culer va morir el desembre de l'any anterior. 

En detall: El president de la Lliga va veure els noms i cognoms que apareixien al document (Rosell, Román, Josep Maria...) i va deduir que eren els exdirectius culers. 

  • L'escrit l'entrega el president de la Lliga el 22 de febrer. No es queda sols en aportar informació, sinó que especula sobre quin pot ser els implicats. 
  • A més, Tebas demanava actuar amb urgència per evitar que proscriguin els presumptes delictes. 

Qui és qui? 

  • Tebas assenyala que el nom de Román feia referència a Román Gomez Ponti, antic responsable dels serveis jurídics del FCB. El de Rossell, amb l'expresident blaugrana entre 2010 i 2014 i el de Josep Maria, amb Josep Maria Bartomeu Floreta, qui va ser directiu entre 2014 i 2020.
  • La realitat és que Román era l'advocat de Contreras, Ramon Rosell, el comptable de l'empresa i Josep Maria, el responsable de comptes. 

Què ha dit Tebas? "El Titular de la Vanguardia és fals, no acusem ningú, la mateixa notícia ho corrobora. A l'escrit que envio a la Fiscalia dic que aquell document no suposa cap acusació concreta contra ningú. Senyor Godó, vigili els seus periodistes, els quals calumnien".

Categoria: Fanzone