Fanzone
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | David Zorrakino / Europa Press
Cas Negreira

Ja hi ha data: Laporta donarà respostes sobre el Cas Negreira

Temps de lectura: 2 minuts
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | David Zorrakino / Europa Press

Ja hi ha data per la roda de premsa en què Joan Laporta, el president del Barça, oferirà la versió oficial del club pel que fa al cas Negreira.

Per què és important? El club blaugrana està sent investigat per diferents estaments per presumpta corrupció al món de l'esport, inclosa la UEFA, amb l'amenaça de fons de ser vetat de les competicions europees la temporada vinent.

Què en sabem? Laporta oferirà la seva versió el pròxim dilluns 17 d'abril a les 11:00 a l'Auditori 1899.

  • El president ja havia dit en diverses ocasions que no tindria cap problema en atendre als mitjans.

A més: El Barça ha rebut moltes crítiques per haver evitat el tema i no donar explicacions als seus socis, així com a la resta de clubs.

En detall: Fa pocs dies, el club va enviar una carta als màxims organismes del futbol, la UEFA a Europa i la FIFA a nivell internacional, amb motiu del cas Negreira.

  • El text demana a les dues institucions que evitin prejutjar el Barça i la seva actuació en el cas Negreira per tal que no se sumin a l'escarni públic que està patint el club des de fa setmanes.
  • També assegura que "el Barça té ganes de defensar-se i explicar bé què ha passat", i els insisteix que s'abstinguin de prendre cap tipus de decisió o de fer declaracions públiques abans que l'entitat blaugrana ho pugui fer.

Context: Diverses juntes directives al llarg de gairebé dues dècades han pagat quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira, presumptament per aconseguir favors arbitrals.