Fanzone
L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu | Xavi Bonilla / Europa Press
Cas Negreira

Bartomeu s'oposa a què el Madrid es personi en la causa contra el Barça pel Cas Negreira

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu
Foto: L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu | Xavi Bonilla / Europa Press

L'expresident del Barça, Josep Bartomeu, ha demanat que el Madrid no es personi com a perjudicat en el Cas Nagreira perquè no veu "el més mínim indici de perjudici" contra el club blanc.

Per què és important? El cas posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Què diu? La defensa de Bartomeu en el Cas Negreira ha fet arribar al jutjat un escrit d'al·legacions en què, entre d'altres, demana que el Real Madrid no es pugui personar com a acusació particular en la causa.

  • "Es pretén la personació en qualitat d'acusació particular, quan en cap cas s'ha indicat en el seu escrit el més mínim indici de perjudici per al mencionat equip".
  • "L'admissió sense cap justificació d'acusacions particulars individuals, de cadascun dels equips de futbol, portaria a un procediment d'impossible instrucció, ja que per la mateixa raó podrien personar-se l'Espanyol, el Celta de Vigo, l'Elx, etc, entitats totes elles que participen en l'LFP i l'RFEF".

A més: També demana que no es pugui personar el soci del Madrid, José Luis Sainz Tejada Vallejo, perquè considera que l'admissió d'aquest soci podria comportar la de tots els socis d'altres equips de la Lliga.

Context: El Madrid va anunciar que es personaria contra el Barça pel cas Negreira.

  • El club blanc era l'únic de la Primera Divisió de LaLiga que encara no s'havia pronunciat pel cas, cosa que l'ha fet mereixedor de crítiques. La resta va expressar la seva "repulsa" pels pagaments en un comunicat conjunt, sense la firma ni del Barça ni del Madrid.
  • La notícia va arribar després de conèixer la denúncia de la Fiscalia contra els expresidents del Barça Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu; també contra el mateix Negreira i els exdirectius Òscar Grau i Albert Soler.

Previsions: Precisament aquest dilluns 17 d'abril a les 11:00 el president del club, Joan Laporta, oferirà una roda de premsa per parlar sobre qüestions relacionades amb el cas.