Fanzone
Joan Laporta en una imatge d'aquest març
Foto: Joan Laporta en una imatge d'aquest març | Europa Press
Cas Negreira

Laporta respon: dia clau del cas Negreira

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Laporta en una imatge d'aquest març
Foto: Joan Laporta en una imatge d'aquest març | Europa Press

Dos mesos després que es destapés el cas Negreira, el suposat cas de corrupció que esquitxa el Barça, el president del club, Joan Laporta, ofereix aquest matí una roda de premsa que podria aclarir tots els dubtes que rodeja el cas.

Què en sabem? El dirigent blaugrana donarà la versió del club sobre la investigació que lidera la fiscalia anticorrupció pel pagament de 7,3 milions d'euros a l'exàrbitre José María Enríquez Negreira, que va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA).

  • Laporta compareix a partir de les 11:00, un mes després que el Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona admetés a tràmit la denúncia de la Fiscalia i també la querella de l'àrbitre Xavier Estrada Fernández, origen de la causa judicial.

En detall: El jutjat sospita que es podrien haver comès els delictes d'Administració deslleial i falsedat en document mercantil.

  • S'investiga a Negreira, el F.C Barcelona com a persona jurídica i els seus expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, l'empresa de Negreira DASNIL 95 SL i els exdirectius Óscar Grau i Albert Soler.

En profunditat: La querella sosté que entre 2016 i 2018, Negreira va cobrar 1,3 milions d'euros del Barça a través de l'empresa DASNIL. 

  • La Fiscalia sospita que de 2001 a 2018, l'exàrbitre va cobrar més de 7,3 milions a canvi d'"actuacions per afavorir el Barça en la presa de decisions dels àrbitres en els partits que disputava el club català i, així, en els resultats de les competicions".
  • El Ministeri Públic creu que a través de Rosell i Bartomeu com a presidents, el Barça va mantenir un "acord verbal confidencial" amb Negreira, que en aquell moment era exvicepresident del CTA, amb l'objectiu que afavorís el club.

Per acabar: Negreira va ser relegat del CTA el maig del 2018 i l'exàrbitre va recriminar a Bartomeu via burofax que deixés de pagar-li. 

  • "No tinc voluntat de donar publicitat a totes les irregularitats que he conegut i viscut de primera mà, però vostè m'obligarà si no reconsidera la seva decisió i compleix amb l'acord que teníem de continuar comptant amb els meus serveis fins a la fi del mandat presidencial", escrivia l'exàrbitre amb to amenaçant.

 

Categoria: Fanzone