Fanzone
Laporta a l'Auditori 1899
Foto: Laporta a l'Auditori 1899 | F. C. Barcelona
Cas Negreira

Laporta: "M'agradaria que em diguessin per quina acció he pagat, és tot fals"

Temps de lectura: 3 minuts
Laporta a l'Auditori 1899
Foto: Laporta a l'Auditori 1899 | F. C. Barcelona

El president del Barça llença pilotes fora s'obre el cas Negreira i continua amb el discurs d'una campanya anti-Barça. 

Per què és important? L'escàndol Negreira ha estat focus de tot l'àmbit esportiu per la seva transcendència i Laporta s'ha exposat enfront dels mitjans per donar explicacions, però sense aclarir res. 

Què ha dit? 

  • "Els 7,5 milions s'han pagat durant 18 anys per uns informes importants, necessaris, hem trobat 629 informes i 43 vídeos en 4 anys. El prestador principal dels serveis era el fill de Negreira, no el vicepresident del CTA. Aquest no tenia cap capacitat per alterar resultats esportius, ni designar àrbitres, és una hipòtesi falsa".
  • "Els serveis es van incrementar perquè el preu de mercat va augmentar. Pel que fa a Contreras, a la pàgina 13/14 del sumari del Cas Negreira es dedueix que les seves empreses facturen fora del meu mandat. En aquest, no puc parlar de qui m'ha precedit. 
  • "Quan tenim coneixement d'aquest servei, considerem d'interès els informes, fets per algú amb trajectòria, ho vam mantenir, potser no vam entrar amb les consideracions ètiques, però veiem que no era incompatible. Ara mateix li diria a Compliance que s'encarregués de decidir"
  • "Ningú del club va dir-li al senyor Negreira directament per buscar neutralitat, era per un assessorament. Segons l'informe d'Hisenda això era una opinió personal". 
  • "Jo no puc parlar sobre els altres presidents, tinc ple coneixement que no han fet cap actuació per comprar àrbitres, és una campanya per destruir la reputació del Barça. A la meva etapa era el tresorer, el vicepresident econòmic i esportiu qui s'encarregava dels informes"
  • "Puc garantir que durant el meu mandat ningú ha ficat la mà a la caixa, no tinc cap dubte. Si venen per mi, què ho facin". 
  • Sobre el burofax de Negreira amenaçant el Barça: "Jo no estic aquí per opinar, al procediment judicial Negreira, és ell qui ha de donar explicacions". 

Els informes

  • "El contingut era tècnic- arbitral, tot fa referència a informació esportiva. M'agradaria que em diguessin quina és la raó, acció i jugada per la qual hem pagat, és tot una hipòtesi falsa que s'està intentant validar per crear polèmica".
  • "Hem trobat algun informe del 2013, pero res més, és documentació que caduca i es destrueix. El 2010 tenim documentació, de fet, l'auditoria de KPMG. No estem fent demagògia, no tenen res perquè no hem comès res, és una campanya que promouen els mitjans".

Sobre la Superlliga, Tebas i la UEFA: "No estem pel Madrid o la Juventus, que es personi em sembla cínic, però no influirà a la Superlliga". 

  • "Si he parlat de Tebas és perquè vol perjudicar-nos, està validant hipòtesis que són falses, com que el Barça havia reconegut que era fals, vam dir que no els havíem trobat. De la UEFA, que es pronunciaran quan siguem jutjats, no s'apunten al linxament"

En detall: Segons ha dit i repetit Laporta, el fill de Negreira, l'encarregat dels informes, havia treballat per altres clubs. 

  • Sobre quan va reprendre els pagaments després que es tallessin ha estat per ser prudents i saber exactament què es pagava.
  • A més, ha explicat que les seves relacions amb Florentino estan tocades, després que es personi per la causa. 
Categoria: Fanzone