Fanzone
El president de LaLiga, Javier Tebas
Foto: El president de LaLiga, Javier Tebas | Gustavo Valiente / Europa Press
Cas Negreira

Tebas, sobre la roda de premsa de Laporta: "No ha aclarit res, és incomprensible"

Temps de lectura: 2 minuts
El president de LaLiga, Javier Tebas
Foto: El president de LaLiga, Javier Tebas | Gustavo Valiente / Europa Press

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha afirmat que el seu homòleg del FC Barcelona, Joan Laporta, "no ha aclarit res" en relació amb les seves explicacions sobre el 'Cas Negreira'.

Per què és important? El cas posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Què ha dit? Tebas, entre d'altres, ha qualificat d'incomprensible el pagament a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira.

  • "No anàvem a fer un interrogatori al FC Barcelona. Els clubs han dit que això no era normal i que aquests pagaments s'han d'investigar, i no és un 'tema' de Javier Tebas sinó d'ells".
  • "No ha aclarit res. No ha convençut i el tema seguirà on correspongui", ha comentat en una roda de premsa a la seu de la patronal de clubs.
  • Per Tebas, LaLiga "no pot mirar cap a una altra banda" en casos com el de Negreira. "Es parla molt de la presumpció d'innocència. No crec que el FCB comprés àrbitres. El que creiem és que aquests pagaments eren per influir en alguna cosa, i només aquesta intenció és una conducta punible", ha dit.

A més: El president de la Lliga no ha volgut parlar massa sobre el vídeo del Real Madrid en què responia a l'acusació de Laporta sobre quin és el club del règim franquista.

  • "Quan vaig veure aquesta discussió vaig recordar-me de quan tenia 19 anys i acabaves discutint d'això a les cinc de la matinada. És un debat que desvia l'atenció dels temes essencials", ha subratllat.
  • "Jo no hauria fet aquest tipus de vídeo. Tampoc va aportar res el que va dir Laporta. No em va agradar, personalment", ha conclòs Tebas.

D'on venim? El president del Barça va donar explicacions sobre el cas Negreira en una roda de premsa aquest dilluns on va llançar pilotes fora sobre el cas de corrupció i va tornar a parlar d'una campanya anti-Barça.

  • Laporta va destacar que en cap cas el Barça ha pagat per beneficiar-se d'actuacions arbitrals.
  • "El FC Barcelona no ha realitzat mai cap actuació que tingués la finalitat d'alterar la competició per tenir avantatges esportius. L'Agència Tributària diu que la Fiscalia no ha pogut demostrar que els pagaments a l'empresa de Negreira puguin haver influït en cap resultat de cap partit".