Fanzone
L'anàlisi dels jugadors blaugranes

1X1 del Espanyol 2 - 4 FC. Barcelona: El Barça arrasa Cornellà i ja és campió

Temps de lectura: 5 minuts

El FC Barcelona s'ha proclamat campió de lliga a Cornellà, demostrant una superioritat aclaparadora davant el RCD. Espanyol, que ha estat incapaç de presentar batalla. La primera part ha estat un monòleg culer, culminat amb un 0-3 concloent. A la segona part, la relaxació del FC. Barcelona en defensa ha permès a l'Espanyol maquillar el resultat.

Què en sabem? Xavi Hernàndez ja té el seu títol desitjat. El FC. Barcelona ha conquerit el campionat de lliga al camp del seu rival ciutadà. La temporada ha estat marcada pel rigor defensiu i els resultats curts, però avui ha estat tot el contrari: Exuberància ofensiva i falta de tensió defensiva a la segona part. Repassem els protagonistes del partit on el Barça s'ha proclamat campió de lliga.

Ter Stegen: Espectacular

• El millor de la lliga: Primera part molt tranquil·la del porter alemany que ha rubricat una temporada somiada amb un parell d'aturades espectaculars.
  • La relaxació defensiva a la segona part li ha jugat una mala passada a Ter, ja que s'ha hagut d'exercitar en tres ocasions i va encaixar dos gols al tram final del partit.

Koundé: Expansiu

• Partit molt ofensiu del defensa francès, que als últims partits ha vist els avantatges d'ocupar el lateral, i és la capacitat de projectar-se en bloc alt i no parar d'atacar.
  • Koundé s'ha estrenat com a golejador oficial del Barça amb un quart gol que rubricava el campionat.

Araujo: Icònic

• Un altre partit fantàstic d'un central dominador. Decisiu al primer gol amb un passi estil Koeman al primer gol. El seu canvi a la segona part ha obert les comportes de la defensa i l'equip ho ha notat
  • Gran presència al camp i als cors de tots els blaugranes, amb un pentinat d'estètica qüestionable, però que reflecteix ben clarament el seu amor pels colors.

Christensen Feliç

• Partit efectiu d'un central sempre sobri i ple de concentració.
  • Ha marxat lesionat i l'equip ha notat molt la seva absència. És un gran central de present i futur blaugrana. Tots esperem que la directiva no cometi l'error de plantejar un traspàs hipotèticament terrorífic.

Balde: Supersònic

• Una de les revelacions de la temporada, ja assegut al primer equip. La seva superioritat física fa que entri a les defenses com un avió,
  • Avui ha tingut fins i tot la precisió per posar un passi ben mesurat a Lewandowski i l'encert de marcar el seu primer gol com a blaugrana.

De Jong. Imprescindible

• Partit magnífic del mig centre holandès. La seva capacitat de conduir amb criteri i trencar línies contràries amb rapidesa i encert ha estat clau.
    La seva temporada ha estat per emmarcar. Surt com un dels grans guanyadors d'aquesta temporada, i avui es projecta com un dels jugadors imprescindibles pel futur blaugrana, quelcom impensable durant la pretemporada, quan la directiva l'empentava cap al Manchester United.

Busquets: Crepuscular

• Partit molt còmode del mig centre de Badia. Li ha costat arribar al balanç defensiu, però el tarannà inofensiu dels migcampistes pericos li han fet una tarda tranquil·la i fàcil.

Gavi: Passional

• Un altre partit marca de la casa de Gavi, que ha jugat amb la seva passió habitual, i ha rebut una altra targeta groga de la mateixa forma aleatòria de sempre.

Pedri: Sinuós

• Partit sinuós d'un Pedri que nota que està arribant al seu millor moment de forma al millor moment de la temporada.
  • Canviat per precaució, ara s'estén una interessant discussió: cal reservar Pedri i Gavi la resta de temporada?

Raphinha: Assistent

• Primera part impressionant del jugador brasiler, que ha trencat el lateral de l'Espanyol amb una facilitat brutal. El passi a Lewandowski al tercer gol és per emmarcar.
    En la comparació amb Dembelé, el brasiler guanya de forma claríssima, però des de la directiva projecten un traspàs econòmicament rendible, però esportivament incomprensible.

Lewandowski: Golejador

• Partit molt meritori del golejador polonès. Avui ha recuperat la seva millor versió. Sempre present com a opció ofensiva, s'ha avançat en tot moment a la defensa perica.
  • Avui ha marcat dos gols que el consoliden com a Pichichi i el que és més important, ha deixat clar que encara pot ser el jugador franquícia del Barça.

Dembelé: Equivocat

• La primera opció de canvi de Xavi, i quan estigui òptim físicament, el titular a l'extrem culer.
  • Es nota molt millorat físicament i avui ha ofert un recital de com escapar del seu marcador i com prendre la pitjor decisió al moment decisiu. Amb un Dembelé més centrat, la golejada blaugrana hauria estat d'escàndol.

Ansu Fati: Testimonial

• Ha sortit amb ganes, però no ha pogut aportar gran cosa, tot i que la defensa de l'Espanyol estava desfeta. La seva serà la gran carpeta d'aquest estiu

Jordi Alba: Honrat

• Com a bon veterà, el lateral ha sortit per donar-se el gust de guanyar la lliga al camp del rival ciutadà.
  • La seva gran carrera del dia, de camí al vestidor, per evitar la ira dels ultres espanyolistes.

Marcos Alonso: Relaxat

• La seva sortida s'ha notat força i força negativament. No ha aportat ni intensitat ni criteri, però a ningú li ha importat massa, ja que el títol era a la butxaca.