Fanzone
L'afició del Barça al Camp Nou
Foto: L'afició del Barça al Camp Nou | Marc Graupera Aloma / Europa Press
Cas Negreira

El Barça demana ser acusació particular en el cas Negreira

Temps de lectura: 2 minuts
L'afició del Barça al Camp Nou
Foto: L'afició del Barça al Camp Nou | Marc Graupera Aloma / Europa Press

El FC Barcelona ha demanat tenir la doble condició d'investigat i d'acusació particular en el cas Negreira, pel perjudici patit per una presumpta administració deslleial.

Per què és important? El cas posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Què en sabem? El Barça argumenta que, independentment que el servei tècnic arbitral encarregat a Enríquez Negreira tingués una prestació "real i efectiva", hi ha sospites que aquest assessorament s'hauria facturat "doblement" i, a més, un dels canals de facturació va ser a través de mercantils interposades que "rebien una comissió".

  • És per això que el club català demana al jutjat poder tenir la doble condició d'investigat i també de perjudicat perquè es considera també víctima d'un delicte d'administració deslleial.

A més, han sol·licitat que no es permeti al Real Madrid personar-se en la causa: "No existeix cap indici d'alteració concreta en el resultat".

  • El Barça lamenta l'“absoluta gratuïtat” amb què “alegrement” el Madrid sosté que van ser perjudicats per aquest cas, ja que la seva versió “no ve acompanyada d'un mínim i exigible esforç de concreció, ja que no assenyala la temporada o el partit concret que podria haver-se vist alterat".
  • Per aquest motiu, el Barça entén que ni el Madrid ni cap dels altres clubs que han format part de la Lliga durant els anys en què s'investiga el cas Negreira (entre el 2001 i el 2018) poden tenir la condició d'acusació particular.

En detall: En cas que finalment el jutjat es decanti per admetre al Madrid com a acusació particular, el Barça demana que se l'imposi una fiança de mig milió d'euros.

D'on venim? La magistrada va acceptar el març la denúncia de la Fiscalia contra Enríquez Negreira, i contra els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els exdirectius del club Òscar Grau i Albert Soler i el mateix club, com a persona jurídica.

Categoria: Fanzone