Fanzone
Vinicius contra el València
Foto: Vinicius contra el València | Ivan Terron /Europa Pres
Vinicius

El periodista que Vinicius va insultar respon: "El racisme no val d'escut"

Temps de lectura: 2 minuts
Vinicius contra el València
Foto: Vinicius contra el València | Ivan Terron /Europa Pres

Vinicius va insultar un periodista en finalitzar el polèmic València-Reial Madrid, on el brasiler va rebre càntics racistes. Ara, el professional de la informació respon a les seves paraules. 

Per què és important? La repercussió mundial pels insults racistes que va viure Vinicius durant el partit entre el València-Reial Madrid han reobert el debat sobre si existeix racisme a l'esport. Tot i això, el futbolista del Madrid també va fer un lleig gest cap als aficionats de Mestalla i va insultar un periodista després del partit. Ara, aquest s'ha defensat i ha respost amb contundència al futbolista.

D'on venim? Vinicius va rebre insults racistes per part de l'afició valencianista. El futbolista va ser expulsat per una acció sobre Hugo Duro i quan sortia de la gespa, va dir als aficionats del València que baixarien a segona. 

  • En finalitzar el partit, el periodista Andrés Garcia, de 'Superdeporte' va preguntar-li al brasiler si anava a demanar perdó pel seu gest cap a Mestalla.
  • Vinicius no es va prendre gens bé aquesta pregunta i li va dir, amb ironia: "Ets tonto, tu?".

Què ha dit Andrés García? 

  • "No soc tonto, Vinicius. Només soc un periodista que et va preguntar i al qual vas respondre amb un insult. El gest et delata. Com el de 'a Segona'. Com tants altres. Jo no soc ximple. Tampoc l'afició del València. Ni la majoria d'estadis i aficions de primera que t'han agafat la matrícula des de fa temps".
  • "No cola. Bona part del futbol espanyol i dels teus propis companys de professió no et volen. Però no per ser de raça negra. No et volen perquè provoques, faltes el respecte i menysprees a tot el que no es cridi Reial Madrid. Rius d'ells. Com de mi. I d'alguns àrbitres als quals aplaudeixes en la cara". 

En detall: El periodista va afegir que "no valia posar el racisme d'escut"

  • "Encara que tu i el teu entorn no ho creeu, estem tots en aquest equip. Tots condemnem el racisme. Tots aplaudim que s'identifiqui i es castigui els que et van insultar pel teu color de pell."
  • "Tots volem a aquesta gent, per cridar-los d'alguna manera, fora de Mestalla per a tota la vida. No t'equivoquis, Vinicius. No barregis. No ens prenguis per ximples. No et passis de llest".
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Lliga Real Madrid