Fanzone
Vinicius contra el València
Foto: Vinicius contra el València | Ivan Terron
La Lliga

El gest de la Lliga per 'combatre' el racisme

Temps de lectura: 2 minuts
Vinicius contra el València
Foto: Vinicius contra el València | Ivan Terron

La Lliga, competició dirigida per Javier Tebas, ha realitzat el seu primer gest per 'combatre' el racisme durant els partits de la Jornada 36. 

Per què és important? La repercussió que han generat els càntics racistes cap a Vinicius al partit del València-Real Madrid han convertit l'assumpte en una preocupació d'àmbit mundial a l'esport. La Lliga ha decidit actuar i ha aplicat la seva primera mesura per 'combatre' el racisme. 

Què ha passat? La Lliga ha dit que junt amb la Federació Espanyola de Futbol implantarà una campanya contra el racisme amb el missatge "Junts contra el Racisme". 

  • El primer gest que ha tingut la competició dirigida per Tebas ha estat canviar el logotip de la bandera d'Ucraïna, en defensa de la fi de la guerra, pel missatge "Junts contra el racisme" als partits entre Reial Societat-Almeria i Celta-Girona. 

D'on venim? El futbolista del Madrid va increpar els seguidors del València i li va indicar a l'àrbitre què havia passat, després de rebre càntics racistes. Aquest va aturar el partit i per megafonia va sonar un missatge condemnant qualsevol acte que fomenti el racisme.

En detall: Quan va finalitzar el partit a Mestalla, Vinicius va publicar a les seves xarxes socials un comunicat: "El premi que els racistes van guanyar va ser la meva expulsió. No és futbol, és la Lliga".

  • Seguidament, Javier Tebas va acusar el brasiler de no presentar-se a les dues reunions que ell havia sol·licitat per tractar els casos de racisme. 
  • "Ja que qui t'hauria d'explicar què pot fer la Lliga pel que fa al racisme no ho fa, t'ho hem intentat explicar nosaltres, però no t'has presentat a cap de les dates acordades que tu mateix vas sol·licitar. Abans de criticar i injuriar a La Lliga, informat adequadament. No et deixis manipular".

Tot i això, les crítiques contra la falta d'acció de la competició han sigut de tota mena. De fet, Florentino Pérez va advertir que no permetria cap mena d'accions racistes contra els seus futbolistes.

Categoria: Fanzone